Diyarbakır'da 7 dilde konser

Anneler Günü haftası nedeniyle Hemavuz Çocuk Korosu, Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde yedi dilde konser verdi.

Diyarbakır'da 7 dilde konser
Diyarbakır'da 7 dilde konser
GİRİŞ 09.05.2014 13:46 GÜNCELLEME 09.05.2014 13:46

‘Barış ve Kardeşliği' annelerin dilinde yaşatmak için ortaokul öğrencileri Diyarbakır'da konser verdi.

Konserde Ermenice, Kürtçe, Mergelce, Süryanice, Zazaca, Arapça ve Lazca şarkılar söylendi. Farklı dillerden şarkı söyleyen Diyarbakır Şehit Nuriye Ak Ortaokul öğrencileri, seyirciler tarafından beğeniyle dinlendi. Dört yıldan beri farklı dillerden şarkılarla müzik etkinliklerini düzenlediklerini belirten Hemavuz Çocuk Şefi Songül Çakmak, çocukların teklifi ve kendisinin de onayıyla Barış ve Kardeşliği annelerin dilinde yaşatmak için konser verdiklerini söyledi.

Devlet okullarında bugüne kadar farklı dillerden konser verilmediğini dile getiren Çakmak, “Böyle bir etkinliği yapmak açıkçası biraz cesaret istiyordu. Başlangıçta herkes destek olacağını söyledi ama daha sonra herkes bürokrasiden etkilendi. Özellikle idareciler izin vermiyordu. Biz kararlıydık ve o cesareti gösterdik.

İdarecilerimizi, daha sonra bu konuda ikna ettik. Yapacağımız çalışma müziktir ve müziğin kimliği yoktur. Nisan ayında bu etkinliği yapmadık. Anneler Günü haftası nedeniyle Mayıs ayına erteledik. Anneler Gününün dillerle bir bütünlük gösterilmesi ve onun önemi çoğalıp genişlesin.

Aslında amacımız, sanatın hiçbir yerde engel taşımaması gerektiğini, birleştirici bir rol oynadığını belirtmekti. Buraya gelmeyen ya da bunu yapmamıza engel olan kişilere, bunun öyle olmadığını, onların pişman olması gerektiğini ve hepimizin ortak paylaşması gereken bir durum olduğunu gösterebilme amacıyla çocuklarla birlikte yaptık'' dedi.

Tüm kimliklere saygı duyduğunu dile getiren Çakmak, çocukların tüm kimliklere ve dillere karşı saygıyla yetiştirilmek zorunda olduklarını anlattı. Çocukların nefret, kin, bencillik gibi duygulara sahip olmamaları için çocukların yetiştirilme yöntemlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Çakmak, tüm çocukların sevgi ve saygıyla büyütülmesi gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?