Tuluyhan Uğurlu hayranlarıyla buluşuyor

Piyano virtüözü Tuluyhan Uğurlu, 30 Ağustos'ta hayranlarıyla buluşacak

 Tuluyhan Uğurlu hayranlarıyla buluşuyor
Tuluyhan Uğurlu hayranlarıyla buluşuyor
GİRİŞ 28.08.2014 09:48 GÜNCELLEME 28.08.2014 09:48

Piyano virtüözü Tuluyhan Uğurlu, MetroCity AVM'nin Çocuk Festivali kapsamında 30 Ağustos'ta konser verecek.

"Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri" ile "Senfoni Türk" isimli eserlerin yorumlanacağı konser, ücretsiz izlenebilecek.

İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda 4 yaşında öğrenim görmeye başlayan, 7 yaşında Harika Çocuklar sınavını kazanarak Viyana Müzik Akademisi'ne kabul edilen Uğurlu, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de dikkati çekiyor.

Yunan müziğinin önemli isimlerinden George Dalaras, 29 Ağustos'ta Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde izleyici ile buluşacak.

60'lı yılların sonunda adım attığı müzik dünyasında uluslararası şöhrete kavuşan sanatçı, müzik otoritelerince rembetiko müziğin önemli temsilcilerinden biri olarak gösteriliyor.

Birçok kez Altın ve Gümüş Plak ödüllerine layık görülen sanatçı, 85'in üzerinde solo albüm çıkardı. Gitar, ud, buzuki gibi farklı telli enstrümanları çalan Dalaras, İspanyolca ve İtalyanca şarkılar da söylüyor.

Şebnem Ferah, 30 Ağustos'ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde Turkcell Yıldızlı Geceler konserlerinde sahne alacak.

"2CELLOS" olarak bilinen genç Hırvat müzisyenler Luka Sulic ve Stjepan Hauser, 31 Ağustos'ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Michael Jackson'ın "Smooth Criminal" isimli şarkısını çello ile yorumlayarak dünya çapında üne kavuşan ikilinin, ABD, Japonya ve Avrupa turneleri büyük ilgi gördü.

Türk ve Yunan gençler aynı sahnede

Türk ve Yunan gençlerinin oluşturduğu Greek Turkish Youth Orchestra, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Zorlu Center PSM Drama Sahnesi'nde konser verecek.

Klarnet sanatçısı Pavlos Serassis'in solist olarak sahne alacağı "Mozart'la Bir Akşam" konserinde Mozart'ın "2 Dans Klarnet Konçertosu" ile "40. Senfoni" eserleri yorumlanacak.

Genç yaştaki Türk ve Yunan müzisyenleri yakınlaştırmak, müziğin evrensel diliyle uyum köprüsü kurmak amacıyla yola çıkan orkestra son 6 yıldır çıktığı turnelerde sanatseverlerin ilgisi ile karşılaştı.

Ünlü pop sanatçısı Tarkan, 3-8 Eylül tarihleri arasında Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde hayranlarıyla buluşacak.

Mevlana Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği Sema Töreni, 31 Ağustos'ta Galata Mevlevihanesi Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Değerli ses ve saz sanatçılarının katılımıyla yapılacak Sema Töreni'nde Hüseyin Fahrettin Dede Efendi'nin bestesi olan Acemaşiran makamında "Ayin-i Şerifi" icra edilecek.

Sergi

İnönü Vakfı tarafından Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının 90. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan "Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi", 1 Eylül'de FMV Galeri Işık'ta açılacak.

FMV Işık Okulları ev sahipliği ve Şişli Belediyesi iş birliğinde açılacak sergi, Lozan'ın imzalanmasından Cumhuriyet'in ilanına, erken Cumhuriyet yıllarından, iç ve dış politikaya kadar çeşitli toplumsal, ekonomik ve kültürel dönüşümleri İsmet İnönü ekseninde gözler önüne serecek.

İnönü Vakfı'nın arşivlerindeki belge ve fotoğraflardan oluşan serginin küratörlüğünü Prof. Dr. Zafer Toprak, genel tasarımını ve kurgusunu Çağdaş Arpaç ve Dr. Fatma Türe, grafik tasarımını Ferah Perker üstlendi.

Yeni medya teknolojileriyle hazırlanan sergide ziyaretçiler, dokunmatik ekranlar ve video enstalasyonlar aracılığıyla interaktif olarak belge ve fotoğraflara ulaşarak eserleri detaylı inceleyebilecek.

Sergi, 11 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler