Pentagram Garajistanbul'da konser verecek

Türkiye'nin en önemli heavy metal gruplarından Pentagram, 20 Eylül'de Garajistanbul'da hayranlarıyla buluşacak.

Pentagram Garajistanbul'da konser verecek
Pentagram Garajistanbul'da konser verecek
GİRİŞ 18.09.2014 10:40 GÜNCELLEME 18.09.2014 10:41

Müziğinde yoğun şekilde oryantal ve Türk halk müziği etkileri bulunan grup,eylül-aralık döneminde yapılacak dört özel konserde, her kuşaktan dinleyicisiyle buluşmayı hedefliyor.

Piyanist Fazıl Say, 21 Eylül'de Zorlu Center PSM'de sahne alacak. Oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği, şan ve piyano eserleriyle besteci kimliğiyle de ön plana çıkan Say, konserde Wolfgang Amadeus Mozart'ın eserlerini yorumlayacak.

Avea ile Yıldızlar Açık Hava Sahnesi'nde

Türk müziğinin sevilen isimlerinden İlhan İrem, 20 Eylül'de "Avea ile Yıldızlar Açıkhava Sahnesi'nde" konserleri kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde hayranlarıyla buluşacak.

Albümleri, kitapları, yazıları, kendine özgü müziği ve felsefesi ile 41 yıldır müzik yaşamını sürdüren sanatçı, aldığı ödüller, altın plaklar, resim sergileri, hakkında yazılan kitaplar ve araştırmalarla Türk müzik tarihinin önemli isimlerinden biri olarak gösteriliyor.

Nadiren konser veren sanatçı, "İyi ki Varsın" isimli konserinde sevilen şarkılarını seslendirecek.

Neco, müzikallerden dizilere, film müziklerinden kendi şarkılarına, 50 yıla yayılan yerli yabancı eserlerle bezeli müzik serüvenini, 24 Eylül'de gerçekleştireceği konserde hayranlarıyla paylaşacak.

Garo Mafyan yönetiminde, Türkiye'nin ünlü müzisyenlerinden oluşan bir orkestra ile sahne alacak sanatçıya, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Yalın, Nükhet Duru ve Emre Altuğ eşlik edecek.

Avea ile Yıldızlar Açıkhava Sahnesi'nde konserleri kapsamında ayrıca, Göksel 22 Eylül'de, Ziynet Sali ve Despina Vandi 25 Eylül'de sahne alacak.

Sergi

"Zamanın Ötesinde: Kraliçe'nin Gardrobu" sergisi, İstanbul'74 Galatasaray'da ziyaretçilerini bekliyor.

"Mayıs Kraliçesi" adıyla tarihe geçen son İtalya Kraliçesi Marie Jose de Savoie'un tören ve gece kıyafetlerinden bir seçki ile döneme ait eşya ve fotoğraflardan oluşan sergi, Fondazione Umberto II e Maria Jose di Savoia tarafından, kraliçenin kızı Prenses Gabriella de Savoie himayesinde gerçekleştiriliyor.

Tören ve gece kıyafetlerini, dönemin dünyasından eşyalar ve fotoğraflarla birlikte sunan sergi, Avrupa'nın siyasi bir buhran yaşadığı ve kraliyet ailelerinin son görkemli zamanlarını yaşadığı zamanlarda, dış görünüşün iletişim aracı olarak etkisini gösteriyor.

2012-2013'te Brüksel'de Musees Royaux d'Art et d'Histoire'de, 2009'da ise Paris'te LaMona Bismarck Foundation'da sanatseverlerle buluşan sergi, 30 Ekim'e kadar açık kalacak.

2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan etkinlikleri kapsamında TÜRKSOY ve Milli Saraylar işbirliğinde açılan "Türk Dünyası Objektifinden Tataristan" sergisi de 30 Eylül'e kadar görülebilecek.

Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, Türk dünyasının yetenekli fotoğrafçılarının seçilmiş eserleri yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi