Dünyaca ünlü yıldız sanatseverlerle buluşuyor

Ankara Operası’nın iddialı prodüksiyonu Carmen operasında başrolü Mısırlı yıldız Gala El Hadidi oynayacak.

Dünyaca ünlü yıldız sanatseverlerle buluşuyor
Dünyaca ünlü yıldız sanatseverlerle buluşuyor
GİRİŞ 18.11.2014 17:40 GÜNCELLEME 18.11.2014 17:40

Dünya yıldızı mezzo soprano Gala El Hadidi Ankara Devlet Opera ve Balesi repertuvarının en çok oynanan operası Carmen’de Carmen rolünü yorumlayacak. Ünlü mezzo soprano bu akşam Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

Gala Elhadidi; Marilyn Horne, Tereza Berganza ve Francesco Araiza’nın Masterclasslarına katılmış ve 2011’de Stella Maris yarışmasında, iki jüri ödülü kazanan sanatçının Deutsche Grammophon’da bir test kaydı bulunuyor. Viyana Devlet Operası’nda konuk sanatçılık da yapan El Hadidi 2010’da Metropolitan Operası Ulusal Konsey Seçmeleri (Metropolitan Opera National Council Auditions,) ve New England Regionals’tan Teşvik Ödülü almıştır.

Kahire Opera Company’ye 18 yaşındayken katılan ünlü mezzo sopranonun üstlendiği rollerden bazıları, Orlofsky Die Fledermaus, High Priestess Aida ve Suzuki Madama Butterfly. Dresden’de bulunan Semperoper, solist sanatçı olarak, Rosina Sevil Berberi, Hansel Hansel und Gretel Maddalena Rigoletto, ikinci ve üçüncü Lady, Sihirli Flüt, Cherubino Figaro’nun Düğünü Medoro Orlando ve Mae Jones Street Scene’de performansını sergilemiştir. Gelecekteki angajmanları arasında ise Semperoper’de Carmen rolü yer alıyor.

Ankaralı sanatseverler, ilklerin yaşanacağı 19 Kasım 2014 saat 20:00’da sunulacak olan Carmen temsilinde mezzo soprano Gala El Hadidi’yi Carmen rolünde izleyecek.

(İHA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı