"Müzik dehası Tambi hepimizin gururu olacak"

Otoritelerce "Müzik Dehası" olarak adlandırılan Çerkes asıllı piyanist Tambi Cimuk’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildi.

"Müzik dehası Tambi hepimizin gururu olacak"
"Müzik dehası Tambi hepimizin gururu olacak"
GİRİŞ 09.12.2014 12:05 GÜNCELLEME 09.12.2014 12:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla Tambi’yi arayarak tebrik etti ve kendisine Türkiye vatandaşlığının verildiği müjdesini iletti. Tambi artık, uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecek.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Suriye’deki iç savaşın ilk çıktığı günlerde Tambi ve ailesini Türkiye’ye getirerek Yalova’da bir Çerkes köyüne misafir olarak yerleştiren, Tambi’nin tanıtımı adına onu birçok Çerkes organizasyonunda sahneye çıkaran İstanbul Çerkes Derneği de yaptığı açıklama ile yetkililere teşekkür etti.

İÇD-İstanbul Çerkes Derneği’nin yönetim kurulu başkanı Tuguj Halis Din, Tambi’ye vatandaşlık verilmesi üzerine, "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, çağrılarımızı dikkate alarak Tambi’nin vatandaşlık almasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.Tambi, aldığı dereceler ve ödüller ile hepimizin gururu olacaktır" açıklamasında bulunarak yetkililere teşekkür etti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor