Merkezefendi’den yükselen musiki nağmeleri

İstanbul’un saklı kalmış kültürel hazinesi Merkezefendi’de her cumartesi tasavvuf müziği nağmeleri yükseliyor.

Merkezefendi’den yükselen musiki nağmeleri
Merkezefendi’den yükselen musiki nağmeleri
GİRİŞ 16.01.2015 17:10 GÜNCELLEME 16.01.2015 17:10

Zeytinburnu Belediyesi’nin 2007 yılında restore ederek müzikseverlere kazandırdığı Nağmedâr,  cumartesi günleri keyifli dakikalar geçirmek isteyen İstanbulluların vazgeçilmez mekânı oldu.

Her Cumartesi birbirinden nitelikli dinletile ev sahipliği yapan Nağmedâr’ın kapıları, haftanın yedi günü boyunca da misafirlere açık. Sohbetin, müziğin ve kitabın en iyi dostu çaylar ise belediyeden...

Merkezefendi Camii’nin yanındaki bulunan minik kubbeli yapı, camiyi ziyarete giden hemen herkesin dikkatini çekiyor. Günlerden Cumartesi olduğunda ise içeriden tasavvuf müziğinin nağmelerinin yükseldiği mekâna merakla yönelmeyen pek az. 1608 yılında Merkezefendi Dârulkurrâsı olarak Abdülbâki Paşa tarafından Sedefkâr Mehmed Ağa’ya yaptırılan mekân, 2007 yılında Zeytinburnu Belediyesi’nin restorasyonuyla halkın oturup dinlenebileceği, kitap okuyabileceği, sohbet edebileceği, müzik gruplarının ders çalışabileceği bir mekân haline dönüştürülmüş. 2009 yılından itibaren ise kültür sanat sezonu boyunca her Cumartesi günü saat 15.00’da gerçekleştirilen dinletilerle müzikseverlerin vazgeçilmez uğrak mekânı oldu.

Nağmedâr herkese ayrıcalıklı hissettiriyor

Sanat camiasının nitelikli isimlerinin icra ettiği dinletiler, hem dinleyicilerin hem de sanat dünyasının mühim şahsiyetlerinin ilgisini çekiyor. Nağmedâr’da dinleti icra etmek sanat camiasının önemli isimleri için bir ayrıcalık haline gelirken, Nağmedâr’da bir dinletiye dinleyici olarak katılmak da sanatçılarla samimi bir ortamda buluşan dinleyiciler için hoş bir ayrıcalık. Yaklaşık altı yıldır kendi müdavimlerini oluşturan Nağmedâr’dan, haftanın yedi günü ziyaretçi, cumartesi günleri ise dinleyici eksik olmuyor. 

Merkezefendi’de bir günde 7 mekân gezilebilir

Hafta sonu, özellikle Cumartesi günü keyifli bir gün geçirmek isteyenler, İstanbul’un gezip görülecek semtleri arasında deyim yerindeyse saklı bir cennet olan Merkezefendi’ye mutlaka gitmeli. Panorama 1453 Müzesi, Merkezefendi Camii, Yenikapı Mevlevihanesi, tarihimizin birçok önemli şahsiyetinin kabrinin bulunduğu Merkezefendi Mezarlığı, özel dinletilerin en özel mekânı Nağmedâr, Zeytinburnu Belediyesi’nin Organik Halk Pazarı ve o kadar gezmeden sonra uğranmazsa olmaz Tarihi Merkezefendi Köftecisi ziyaretçileri bekliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak