Çanakkale'den bugüne 100 yıllık türküler

Çanakkale Deniz Zaferinin 100’ncü yılında yüz yıldan beri dillerden düşmeyen türküler bir albümde toplandı.

Çanakkale'den bugüne 100 yıllık türküler
Çanakkale'den bugüne 100 yıllık türküler
GİRİŞ 15.03.2015 11:22 GÜNCELLEME 15.03.2015 11:22

Çanakkale Deniz Zaferinin 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında, Bahçelievler Belediyesi de halkın dilinden düşmeyen ve yüz yıldan beri söylene gelen türküleri bir albümde topladı.

‘Yüz Yıllık Türküler’ adını taşıyan albümde, vatan uğruna şehit düşen koç yiğitler için söylenen 10 türkü ve ağıt yer alıyor. “Çanakkale içinde aynalı çarşı, Sarı gelin, Asker yolu beklerim, Bir fırtına tuttu bizi, Efendim efendim, Hey onbeşli, Cubur dağından kuş geliyor, Çalın davulları, İhtiyatlar silah çatmış ve Kışlalar doldu bugün” adını taşıyan türkü ve ağıtlar sanatçılar; Gülay, Ümit Tokcan, Aysun Gültekin ve Necdet Kaya tarafından seslendirildi.

“Yüz Yıllık Türküler” bir vefa yapıtı…

Yüz yıllık türküler albümünün bir vefa yapıtı olduğunu söyleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu; ‘Bu büyük zaferde ve zaferin taçlandırdığı asırlık zaman diliminde canlarını feda eden yiğitlerin türkülere, ağıtlara sinen kahramanlığını bir kez daha hatırlatmak istediklerini’ belirtti. Başkan Develioğlu; “Çanakkale Deniz Zaferinin 100’ncü yılında şehitlerimizi rahmetle yâd ederken Yazarı ve bestecisi tamamen halk olan türkülerin yer aldığı bu albümü yine halkımıza armağan ediyoruz. Dünyanın en güçlü ordusuna, en büyük donanmasına, en acımasız saldırılarına karşı vücutlarını siper edip “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” destanını yazan şehitlerimizi rahmetle anıyor, büyük zaferin 100’ncü yılı anısına hazırladığımız bu eseri onların aziz hatıralarına ithaf ediyoruz” dedi.

Öte yandan, sanatçılar Gülay, Ümit Tokcan, Aysun Gültekin ve Necdet Kaya’nın, albümde yer alan türküleri seslendireceği halka açık konserin 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 20:00’da Nurettin Topçu Kültür Merkezinde gerçekleştirileceği bildirildi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi