Suriye'nin büyülü sesi İstanbul'a geliyor

Suriye’nin ödüllere doymayan sesi Lena Chamamyan,15 Mayıs 2015 Cuma gecesi İstanbul Kongre Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak.

Suriye'nin büyülü sesi İstanbul'a geliyor
Suriye'nin büyülü sesi İstanbul'a geliyor
GİRİŞ 08.05.2015 16:23 GÜNCELLEME 08.05.2015 16:23

Dünyanın sıradışı sanatçılarını Türkiye’de sevenleriyle buluşturan 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri’nin yeni konuğu, caz ve klasik Ermeni müziğini harmanlayarak özgün bir tarz yaratan Ortadoğu’nun buğulu sesi Lena Chamamyan olacak. Chamamyan, Ortadoğu’nun şarkı sözü yazan, prodüktörlük yapan, enstrüman çalan  kadın sanatçılarının başında geliyor.

15 Mayıs 2015 Cuma gecesi İstanbul Kongre Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak olan Lena Chamamyan, oryantal klasik müzik ile modern dünya müziği arasında köprü kuruyor ve özgün müziğiyle kendi tarzının öncülüğünü yapıyor. Kadın olmanın zor olduğu coğrafyalarda büyüyen sanatçı, müziği aracılığıyla folklor şarkılarına modern tarz ve aranjmanlarla hayat katıyor. Müziğinde yersizlik, yurtsuzluk hissini ve memleket özlemini hissettiren sanatçı yaptığı müziğinin tam olarak yaşadıklarının bir yansıması olduğunu söylüyor.

Başarılarla dolu kariyer

Sufi, Hint ve Türk Halk Müziği’nden etkilenen Chamamyan, kariyerine 5 yaşında verdiği konserle başladı. Ermeni asıllı Suriyeli sanatçı, ilk çıkış albümü Hal AsmarEllon’la2006 yılında Mısır'da Kültürel Kaynak Ödülü'nü ve Radyo Monte Carlo Orta Doğu Ödülü'nü aldı. 2008 yılında Avusturya basını tarafından, “dünya müziği şarkıcısı” dalında beş yıldız verilen Lena Chamamyan, 2011 yılında ise Arabian Business (Arap İş Dünyası) Dergisi tarafından da Arap dünyasındaki en etkili 500 kişiden biri olarak gösterildi. Kültürel çalışmalara aktif şekilde destek veren ve savaş karşıtı projeler üreten sanatçının 2006 yılında çıkarttığı Hal AsmarEllon ve bundan bir yıl sonra çıkarttığı Shamat’ın yanı sıra 2013’te çıkarttığı Ghazal El-Banat adlı 3 albümü bulunuyor.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak