'Sanat Güneşi' yeniden İzmir Fuarı'nda

"İşte Benim Zeki Müren" sergisi, sanatçının ilk sahne aldığı İzmir'de izlenime açıldı.

'Sanat Güneşi' yeniden İzmir Fuarı'nda
'Sanat Güneşi' yeniden İzmir Fuarı'nda
GİRİŞ 18.09.2015 10:52 GÜNCELLEME 18.09.2015 10:52

Zeki Müren'in fotoğrafları, kostümleri, plakları, şiirleri, yazıları, gazete ve dergi kupürleri ile bazıları hiç bilinmeyen arşiv görüntülerinden oluşan "İşte Benim Zeki Müren" sergisi, sanatçının ilk sahne aldığı İzmir Fuarı'nın düzenlendiği Kültürpark'ta açıldı.

Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık iş birliğiyle Zeki Müren'in tüm mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfının katkılarıyla hazırlanan "İşte Benim Zeki Müren" sergisi, İstanbul, Ankara ve Bodrum'un ardından, İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi'nde "Sanat Güneşi"nin hayranlarıyla buluştu.

Zeki Müren'in TEV ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfına bağışladığı fotoğrafları, kostümleri, plakları, şiirleri, yazıları, gazete ve dergi kupürleri ile bazıları hiç bilinmeyen arşiv görüntülerinden oluşan ve büyük ilgi gören sergi, hayatının büyük bölümünü milyonların gözü önünde geçirmiş yıldızın belgeseli niteliğini taşıyor.

İzmir Fuarı'nın, Zeki Müren'in ilk sahne deneyimini yaşadığı yer olması dolayısıyla sergide, sanatçının İzmir'le ilgili notları ve burada çekilen fotoğrafları da sergileniyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen, AA muhabirine, sergiyi İzmir'e getirmekten dolayı duydukları heyecanı dile getirerek, "Kendim de İzmirliyim. Geçmişte İzmir Fuarı'nın yaşattığı heyecanı bizzat yaşadım. Zeki Müren'i dinleyebilmek için Türkiye'nin her yerinden hayranları gelirdi. Serginin de büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü de sanat projelerinin hayata geçirilmesine destek olmaya devam ettiklerine değinerek, ilki 18 Kasım 2014'te İstanbul'da açılan sergiyi, bugüne kadar yaklaşık 100 bin kişinin gezdiğini kaydetti.

30 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek sergi, daha sonra sanatçının memleketi Bursa'da izlenime sunulacak. Sergi Sergikur tarafından yapılan yoğun bir çalışma sonunda hazırlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki