Necdet Kaya'nın türküsü popçuları solladı

Türk Halk Müziği'nin genç sanatçılarından Necdet Kaya'nın okuduğu bir türkü videosu paylaşım rekoru kırdı.

GİRİŞ 05.11.2015 15:33 GÜNCELLEME 05.11.2015 16:03

Necdet Kaya’nın bir haber kanalında bağlama çalarak söylediği  aynı zamanda son albümü“Yanık Türküler”de de yer alan “Bir Ay Doğar” türküsünün videosu paylaşım rekoru kırdı.

100.000’in üzerinde paylaşılan video ile Necdet Kaya’nın ulaştığı başarı pop müzik sanatçılarını geride bıraktı.

Radyo ve müzik kanallarında çok yoğun yayınlanan pop sanatçılarının şarkılarının Facebook’taki paylaşım rakamları,Necdet Kaya’nın elde ettiği rakamların çok gerisinde kaldı.

Necdet Kaya’nın “Bir Ay Doğar” videosuna ayrıca  Amerika’dan Avustralya’ya, Almanya’dan Japonya’ya kadar dünyanın dört bir tarafında yabancıların gösterdiği ilgi ise türkülerin ve kültürümüzün yaşaması adına oldukça sevindirici bulundu.

KAYA: TÜRKÜLERİN YAŞAMASI ADINA SEVİNDİRİCİ

Bu başarıyı türküler adına sevindirici bulan Necdet Kaya, bu durumu medyanın pop müzik sanatçılarını dayatmasına halkımızın verdiği çok anlamlı bir yanıt olarak değerlendirdi.

Amerika’da folk müziğe verilen değere dikkat çeken Necdet Kaya, en çok kazanan sanatçıların ilk 10’unda "ilk 3’ü" country sanatçılarının oluşturduğunu, Beyonce ve Rihanna gibi dünya starlarının listede geride olduğunu hatırlattı. Necdet Kaya, Tarihi 1000 yıl öncesine kadar giden paha biçilemez kültürel mirasımız olan türkülerimizin değerini herkesin bilmesi yönünde umudunu koruduğunu sözlerine ekledi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı