Müziğin kimyası, 'Son Defa' ile karşınızda

Besteci ve solist Yunus Emre Saltan, 3 yıl aradan sonra ikinci single çalışmasıyla digital platformlarda yerini aldı.

Müziğin kimyası,  'Son Defa' ile karşınızda
Müziğin kimyası, 'Son Defa' ile karşınızda
GİRİŞ 23.03.2017 12:07 GÜNCELLEME 23.03.2017 13:11

2014 yılında ilk single albümü ''Sensiz Olmaz"ı dinleyicileriyle buluşturan Yunus Emre Saltan kısa süre içinde Kral Müzik ödülleri, Türkiye Gençlik Ödülleri ve Mersin Altın Palmiye ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Sanatçı ve En iyi Single dallarında aday gösterildi. Kral TV'den canlı yayınlanan Türkiye Gençlik Ödülleri Ödül Töreni'nde En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Ödülü'ne layık görüldü.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yunus Emre, şimdi de  Jolly Joker gibi prestijli mekanlarda yaptığı konserlerinin yanı sıra, söz ve müziği Selçuk Buğra Baygül'e ait aranjesini Günhan Erengöl'ün yaptığı "Son Kez" isimli yeni şarkısıyla, 2645 Records etiketiyle yeniden müzik severlerin huzuruna çıkıyor.

1993 yılı Şubat ayında, Ankara'da dünyaya gelen Yunus Emre Saltan, mütevazi bir ailenin ilk çocuğu. Çocukluğu ve gençlik yılları Ankara'da geçmiş olan Yunus Emre, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji bölümünde okumaktadır.     

Müzikle ilk tanışması, babasının kendisine beş yaşındayken aldığı gitarla olmuştur. İlkokul çağlarında iki sene yoğunlaştırılmış klasik gitar ve bunun yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarında piyano ve solfej eğitimleri alan Yunus Emre Saltan daha sonra şarkı söylemeye yönelmiştir. Bu eğilimin üzerine Ankara Devlet Operası'nın ileri gelen isimlerinden şan eğitimi almıştır. Aynı zamanda besteci kimliğine de sahip olan Yunus Emre Saltan'ın kendisine ait kırka yakın bestesi bulunmaktadır.

2011 yılında Atılım Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya bölümünü kazanan Yunus Emre, Müzik Topluluğu Başkanı seçilerek bu dönem içersinde müzik çalışmalarına hız vermiştir. Eş zamanlı olarak TRT Ankara Radyosu Gençlik Korosu'nun sınavını kazanarak müzik eğitimine devam etmiş TRT Ankara Radyosu'nun değerli hocalarından nazariyat ve Türk Sanat Müziği eğitimleri almıştır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti