Elton John, Türkiye'ye geliyor

Ünlü İngiliz şarkıcı ve besteci Elton John, dünya turnesi kapsamında Türkiye'de 2 konser verecek.

Elton John, Türkiye'ye geliyor
Elton John, Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 21.04.2011 10:55 GÜNCELLEME 21.04.2011 10:55

Müziğe katkıları ve AIDS başta olmak üzere birçok toplumsal konuda bilinç ve yardım projeleriyle gösterdiği çabalar için 1998 yılında Kraliçe Elizabeth'ten ''Sir'' unvanı alan sanatçı, İstanbul ve Ankara'daki konserlerinde hayranlarına muhteşem bir gece yaşatacak. Temmuz ayında gerçekleşecek konserler kapsamında sanatçı Ankara'da ilk kez sahneye çıkacak.

Konserlerin Ankara etabıyla ilgilenen Vokaliz Organizasyon sorumlusu İlker Ersil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatçının 10 yıl aradan sonra Türkiye'ye ilk kez geleceğini söyledi.

İstanbul ve İzmir hariç Anadolu'da bugüne kadar yapılmamış büyüklükte bir konser organize etmeye çalıştıklarını ifade eden Ersil, ''Bu büyüklükte bir konseri Ankara'da yapmak uzun zamandır hayalimiz. Yurt dışında yürüttüğümüz zorlu çalışmalarla kısa süre önce Elton John'la anlaştık. Vokaliz Organizasyon olarak sanatçı ile 2007 Eylül'ünde Bakü'de bir stadyum konseri yapmıştık. Oradaki referansımız bu konserin onaylanmasında etkili oldu sanırım'' dedi.

Elton John'un daha önce 1993 yılında İstanbul'a, 2001'de ise Efes Antik Tiyatro'ya geldiğini anımsatan Ersil, sanatçının Bakü'den ayrılırken Türkiye'ye tekrar gelmek istediğini belirttiğini kaydetti.

Vokaliz Organizasyon olarak 3 yıldır Ankara'da, İstanbul boyutunda konser yapmak için uğraştıklarını anlatan Ersil, çeşitli sanatçılarla görüşmeler yaptıklarını ancak Ankara'nın daha önce bu seviyede dünyaca ünlü popüler bir sanatçıyı ağırlamadığı için tereddütler olduğunu söyledi.

Sanatçıya yaptıkları Ankara konseri teklifinin kabul edildiğini belirten Ersil, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'ye gelmişken İstanbul'da da bir konser ayarlayıp ayarlayamayacağımızı sordular. Biz de GNL Entertainment ve MAP İletişim ile temasa geçip onların İstanbul'da bu konsere ev sahipliği yapmalarını sağladık. Sanatçı 45 kişilik bir ekip ve 3 uçakla seyahat edecek. Elton John özel uçağıyla gelirken ekibi ve orkestrası bir uçak, teknik ekipman ise üçüncü uçakla gelecek.

Dünya turnesi kapsamında Türkiye'ye gelecek olan 'Sir' unvanlı sanatçı 5 Temmuz'da İstanbul'da ve 6 Temmuz'da Ankara'da konser verecek. İstanbul'a geliş tarihi henüz belli değil. Ankara Arena'daki konseri mekan kapasitesi nedeniyle sadece 8 bin 500 kişi tarafından izlenebilecek.''

Konserin Ankara'da bugüne kadar yapılan en önemli organizasyonlardan biri olduğuna değinen Ersil, ''Sponsorluk isteklerini kabul ediyoruz. Konsere çevre illerden de yoğun talep olmasını bekliyoruz. Bilet fiyatları daha netlik kazanmadı ama Ankara'da herkesin izleyebileceği bir skala olacak. Konser detayları ve sponsorlar ilerleyen günlerde açıklanacak. Sınırlı sayıdaki VIP ve öğrenci biletleri Biletix'te satışa çıktı. Biletler yüzde 10 indirimle 26 Nisan'a kadar satışta kalacak.''

ELTON JOHN

Londra'daki İngiltere Kraliyet Müzik Akademisi'nden mezun olan ve henüz 15 yaşında kurduğu Bluesology grubuyla müzik kariyerine başlayan Elton John, 1970'lerden günümüze 450 milyondan fazla satılan albüm ve 40 milyondan fazla satılan single ile dünya çapında önemli bir hayran kitlesine sahip.

Elton John, Disney yapımı ''The Lion King'' filmi için Tim Rice'le bestelediği şarkılardan oluşan albümle Amerika'da bir numaraya otururken, filme de en iyi film müziği dalında Oscar kazandırdı. Yine, 90'lı yıllarda AIDS ile mücadele için oluşturduğu fon ve bu fona kaynak yaratmak için Bonnie Rait, Paul Young, KD Lang ve George Michael ile birlikte yer aldığı ''Duets'' albümü dünyada milyonlar sattı ve kendisine En İyi Erkek Pop Şarkıcı ödülü ile birlikte aynı zamanda ilk Grammy Müzik ödülünü de getirdi.

Ancak, sanatçının kariyeri boyunca asla unutulmayacak ve onun dünyanın her köşesindeki müziksever tarafından tanımasını sağlayacak en önemli çalışmasının çok sevdiği ve yakın olduğu Galler Prensesi Diana'nın ölümünden sonra 1997 yılında ona ithafen bestelediği ''Candle in the Wind'' adlı single olduğu söylenebilir.

Dünya çapında 33 milyon satılan single, Elton John'un önemli ve kırılması zor bir rekora imza atmasını sağladı. 1998 yılında Kraliçe Elizabeth'ten Şövalyelik, yani ''sir'' unvanı alan sanatçı, Rolling Stone dergisi tarafından gelmiş geçmiş en iyi ilk 50 müzik sanatçısından biri olarak gösterildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası