Mehter formunda İstiklal Marşı bestesi

İstiklal Marşı'nın bugüne dek 15 ayrı bestesi yapıldı. Dr. Ramazan Uçar tarafından Mehter formunda yapılan son beste son günlerde büyük ilgi görüyor...

GİRİŞ 16.11.2011 15:38 GÜNCELLEME 16.11.2011 15:38
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Mehmet Akif Ersoy'un güftesi üzerine Zeki Üngör'ün bestelediği Resmi İstiklal Marşı bestesinin Türkçe'nin yapısına uyup uymadığı uzun yıllardır tartışılıyor.

Bugüne dek yapılan 14 beste var. 24 Ekim 2008 tarihinde Tekfen Vakfı'nın organize ettiği etkinlikte hepsi orkestra ile yorumlayanan besteler "özgürlük notaları" adı altında albümleştirilmişti.

Şimdi sosyal paylaşım sitelerinde 15. beste paylaşılıyor ve tartışlıyor.

Dr. Ramazan Uçar'ın 2011 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilmesi sebebiyle, "Özgürlük Bestesi" adıyla İstilal Şairi Mehmet Akif Ersoy ve Türk Milletine atfettiği beste aynı adla açılan bir sitede klip olarak yayınlanıyor.

http://www.ozgurlukbestesi.com adresindeki klip internet ortamında büyük ilgi görüyor ve pek çok insan tarafından paylaşılıyor, olumlu ve olumsuz eleştiriler alıyor... Siz hâlâ dinlemedinizse işte o beste: 

(Haber 7)

YORUMLAR 45
  • weidar 12 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir besta şu ankinden kötü olamaz. Hangi dilde olursa olsun kelimelerin bölünmesi çok saçma, bunun içine siyaset sokmaya gerek yok. ( larda yüzen alsancak) çocuğunuza nasıl açıklarsınız.???
    Cevapla
  • esra yıldırım 12 yıl önce Şikayet Et
    hemen değişsin. yılarca tarihimizi unutturmaya çalıştılar bize ama demek ki yeterli olmamış ki bunu dinleyince tarihimizle milletimizle gurur duydum. Türk kültürüne, Türk diline, Türk milletine o kadar yakışan bir beste olmuş ki dinlemeye doyamıyorum
    Cevapla
  • Hacı Ahmet ALAGÖZ 12 yıl önce Şikayet Et
    zaten değişmeliydi.. besteyi bile putlaştırıp bu isteğimizden dolayı hain ilan edilirsek şaşırmam. Ama istiklal marşının bestesi değişmeli, türk dil yapısına uymuyor. Duraklar kelime ortalarında...
    Cevapla
  • mustafa ulvi 12 yıl önce Şikayet Et
    Harika!!!. Tebrik ediyorum!!! Kimse kansızlık, vatansızlık etmesin.. Batı müziğine karşı mehterin şanı ve haysiyeti var. Anında bu beste yürürlüğe girmeli!!!!
    Cevapla
  • nurullah baş 12 yıl önce Şikayet Et
    BU NE KARDEŞ. bu da ne ya komedi misiniz? şunu anladım ki medya bazı şahısları ya da haberleri empoze etmek için büyük gayret sarf ediyor. gerçekten komiksiniz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'