Mersin'de 'kazanlar içinde altın' heyecanı

Mersin'de başlayan define kazısında 20 metre derinliğe ulaşılırken, altın sikke heyecanı yaşanmaya başladı.

GİRİŞ 16.03.2013 15:58 GÜNCELLEME 16.03.2013 16:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hataylı madenci 55 yaşındaki Hikmet Rençber tarafından ruhsatlı ve ilgili kurumlar nezdinde Toroslar Belediyesi sınırları içinde kalan yeşil alanda yapılan kazıda yurt dışından getirtilen yer altı görüntüleme cihazıyla çalışmalara yön veriliyor. Bu cihazdan elde edilen görüntülere göre kazı yapılan alanda 20 metre derinliğe ulaşıldı.

Özel altın görüntüleme cihazıyla bölgede altın sikke olduğunu ileri süren Rençber, Şu anda 20 metre derinliğe ulaştık. Cihazın kaydettiği görüntülere göre kazanlar içinde altın sikkeler var. Görüntülerde muhtemel 2 bin yıllık olduğunu düşündüğümüz altın sikkeler görülüyor. Çok umutluyuz dedi. Rençber, en kısa zamanda bir sonuç alacaklarına da inandığını kaydetti.

Polisin 24 saat nöbet tuttuğu alanda, iş makinesi de 20 metre derinliğe indirildi. İlk etapta 100 metrekarelik alanda yapılan kazı çevrede de merak uyandırdı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • burak 11 yıl önce Şikayet Et
    hollandadan gelen makinenin çektiği resme bak :). benim hesap makinem daha net çeker, ve daha mantıklı haber yapar, ama haber7 bu youmu yayınlamaz zaten, en azından yaptıkları hatayı görürler belki
    Cevapla
  • kemal oğuz 11 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin. Burası kapadokya değil. burada volkanik oluşum yok ancak sonradan su ve rüzgar gibi etmenlerle toprak birikimi var.adamlar yumuşak toprağı bitirmiş kayaçları kazmaya başlamış. bence 150000 boşa gitmiş.
    Cevapla
  • serhat efe 11 yıl önce Şikayet Et
    enteresan. var bu işte bir çapanoğlu ya hayırlısı. bu arada yarın bir gün toprak altında kaldılar diye haber çıkmaz inşallah. çok büyük güvenlik zaafiyeti görünüyor.
    Cevapla
  • fatih 11 yıl önce Şikayet Et
    Kapadokya sert kayalık değil. Kapadokya volkanik yumuşak kayalardır. O arazide su aşındırmasıyla oluşmuştur. Hatta zaman zaman o çok katlı yeraltı şehirlerinde göçmeler olur.
    Cevapla
  • Mustafa TEZCAN 11 yıl önce Şikayet Et
    karanlıktaki altınlar nasıl parlar?. bu fotoğraflar gerçekse şayet, birisi bana toprağın altındaki sikkelerin içinde ışık görmeden duran altının parladığını nasıl fotoğraflayabildiler anlatabilir mi acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum