Şiddet butonu en çok 'test' için kullanılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şiddet gören kadınlar için dağıtılan panik butonlar en çok test amacıyla kullanılıyor. Bursa'da 13 kadına dağıtılan panik butonları 5 ayda 22 kez kullanıldı.

Şiddet butonu en çok 'test' için kullanılıyor
Şiddet butonu en çok 'test' için kullanılıyor
GİRİŞ 20.03.2013 13:36 GÜNCELLEME 20.03.2013 13:36

Butona basılmasıyla birlikte şiddet mağduru kadının yanına giden ekipler, sadece 2 olayla ilgili işlem yaptı. Ekiplerin gittiği 20 olay ise şiddet mağduru kadınların 'deneme ve test' amaçlı basmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Kadına şiddete karşı hazırlanan panik butonları, geçtiğimiç sene 18 Ekim'de pilot bölge olarak Bursa Adana'da dağıtıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, kadına yönelik şiddet vakalarının önüne geçilmesi için başlattığı uygulama kapsamında mağdur kadınlar panik butonuyla korunuyor. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) kapsamında 'Panik Butonu'nu alan kadınlar MOBESE kameraları tarafından takip ediliyor. Panik butonu alan 13 kadın Bursa Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetimi Sistemi Merkezi'nde sanal harita üzerinden takip ediliyor.Butonların dağıtıldığı 18 Ekim 2012'den buyana şiddet mağduru kadınlar 22 kez butona bastı. Merkezi gezen Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "22 olaydan 2'i gerçek çıktı. Ekiplerimizin gittiği 20 olayda ise şiddet mağduru kadınlarımızın 'deneme ve test' amacıyla panik butonuna basıldığı ortaya çıktı. Panik butonuna basılmasıyla birlikte olay yerine en yakın polis ekibi ivedilikle yönlendiriliyor. Ekiplerimizin gittiği 20 olayda ise kadınlarımızın 'Acaba polis kaç dakikada geliyor' veya 'buton nasıl çalışıyor' diyerek bastıklarını belirledik" dedi.

KEMER TAKMAYIP, KIRMIZI IŞIKTA GEÇEN POLİSLERE DE CEZA YAZILACAK

Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, şehirde görev alan polislere yönelik yeni bir genelge hazırladıklarını açıkladı. Genelgeyle birlikte polislere de 'emniyet kemeri takın ve kırmızı ışıkta geçmeyin' tavsiyesinde bulunuluyor. Emniyet Müdürü Kahya şunları kaydetti: "Trafik kurallarına öncelikle biz uymalıyız ki vatandaşlarımız da uysun. Zaten ekiplerimiz kurallara büyük hassasiyet gösteriyor. Ancak bu genelgeyle bir kez daha ekiplerimize özellikle emniyet kemeri takılması ve kırmızı ışıkta geçilmemesi konusunda uyarıda bulunuyoruz. Geçiş üstünlüğü gerektiren çok acil olaylar dışında kırmızı ışıkta geçen polis arkadaşlarımız da artık ceza yiyecek. Ben, bir buçuk yıldır şehirde görev yapıyorum ve emniyet kemeri takmadan seyahat etmiyorum."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!