Afgan çocuklardan Türkçe şarkı ve İstiklal Marşı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afganistan'ın başkenti Kabil'de görevli Türk askerleri ile bir araya geldi.

Afgan çocuklardan Türkçe şarkı ve İstiklal Marşı
Afgan çocuklardan Türkçe şarkı ve İstiklal Marşı
GİRİŞ 04.04.2013 14:53 GÜNCELLEME 04.04.2013 14:53

Üç günlük resmi ziyaret için Afganistan'a gelen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Kabil Celalabad yolundaki Kamp Doğan'ı ziyaret etti. Yılmaz'a ziyaret sırasında, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Basat Öztürk ve Kabil Emniyet Müdürü General Eyüp Salengi eşlik etti.

Kamptaki bütün birimleri gezen Bakan Yılmaz'a askeri yetkililer tarafından bilgi verildi.

-"Savaş için değil, barış için Afganistan'dayız"-

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, yaptığı konuşmada, vatana hizmetin yurt içi ile sınırlı olmadığını, bu hizmetin yurt dışını da kapsadığını dile getirerek, şunları belirtti:

"Sizler burada çok önemli vazife icra ediyorsunuz. Ben hepinize ülkenizden binlerce kilometre uzakta hizmet verdiğiniz için teşekkür ederim. Bizim askerimiz sadece şimdi değil, Atatürk zamanında da buradaydı. Afgan kardeşlerimizin bize ihtiyacı var. Biz savaş için değil, barış, kalkınma ve etiğim için buradayız. Kardeşlerimizin 21. yüzyıla daha iyi hazırlanmaları için buradayız. Afganistan Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı ile görüştüm, Türk askerinin 2014'ten sonra da burada kalmasını istiyorlar. Biz de burada kalmaya devam edeceğiz. Ben, Türkiye Cumhuriyeti adına hepinize teşekkür ediyorum. En üst düzeyde bana, 'Türk askerinin ayağını bastığı yer bizim gücümüzdür' dediler."

Bakan Yılmaz, Brüksel'de düzenlenen NATO toplantısında bütün üyelerin, Türkiye'nin Afganistan'da harikalar yarattığını söylediklerini ifade ederek, "Biz de onlara, bizim Afgan kardeşlerimizle dinimiz, kültürümüz, geçmişimiz ve tarihimiz bir diyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Yılmaz, daha sonra Mehmetçik ile yemek yedi.

Kamp yerleşkesi içerisinde bulunan Atatürk Hastanesi'ni de gezen Yılmaz ayrıca, Türk doktorlar tarafından muayene edilen Afgan hastalarla sohbet etti.

-Afgan çocuklardan Türkçe şarkı ve İstiklal Marşı-

Bakan Yılmaz, kampın içinde bulunan kütüphaneye de girerek çocukların hazırladığı programı izledi. Mehmetçik tarafından açılan kursta Türkçe eğitim alan çocuklar, "Bir dünya bırakın biz çocuklara" isimli şarkıyı seslendirdi. Bir Afgan çocuk da İstiklal Marşı'nı okudu.

Çocuklarla tek tek tokalaşan Bakan Yıldız, öğrencilere hediyeler verdi. "Siz ve biz aynı hakka tapıyoruz" diyen Yılmaz, istiklal için emek vermek gerektiğini dile getirdi.

Yılmaz, el sanatları sergisi açan Afgan kadınlarla da sohbet etti, hediye takdim etti.

Bakan Yılmaz'ın bir sonraki durağı, Kamp Doğan'ın hemen yanında Türk askeri tarafından yaptırılan cami oldu. Öğlen namazını kılan Yılmaz, cami cemaatiyle bir süre sohbet etti.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Afganistan'ın Vardak kentinde görev yapan Türk askerini ziyaret etmek üzere helikopterle Kamp Doğan'dan ayrıldı. Yılmaz'ın, Kabil Uluslararası Havaalanı'nda görev yapan Türk birliğini de ziyaret etmesi öngörülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi