MTTB'liler Konya'da buluştu

1980 Öncesinin efsane talebe kuruluşu Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) mensupları, Konya'da yapılan toplantı ile hasret giderdiler.

MTTB'liler Konya'da buluştu
MTTB'liler Konya'da buluştu
GİRİŞ 16.04.2013 09:56 GÜNCELLEME 16.04.2013 09:56

Konya geçtiğimiz hafta sonu, oldukça anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. 12 Eylül darbesi ile faaliyetlerine son vermek mecburiyetinde kalan dönemin en önemli talebe kuruluşu Milli Türk Talebe Birliği'nin mensupları, kuruluşlarının kapatılmasından 33 yıl sonra, Fatih Gençlik Vakfı Konya Şubesi'nce düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle düzenlenen toplantıda, yıllardır görmedikleri arkadaşlarıyla buluşarak hasret gideren MTTB'liler, vefat etmiş olan arkadaşları için okunan hatimlerin duasını da yaptılar.

Konya Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının ilgi çekici yönlerinden birisi de, MTTB eski Genel Başkanların çoğunun katılması idi.

Konya Sadrettin Konevi Camii İmam-Hatibi Mehmet Kaya'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başlayan toplantının açılış konuşmasını Fatih Gençlik Vakfı Konya Şube Başkanı Mehmet Hayırlıoğlu yaptı.

Vaktiyle MTTB saflarında bulunan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Şeker, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri Hüseyin Üzülmez ve Prof. Dr. İlhan Yerlikaya'nın kısa selamlama konuşmalarının ardından ilk konuşmayı MTTB 47. Dönem Genel Başkanı Rasim Cinisli yaptı.

Daha önce toplumun değerlerine yabancı görüşlerin elinde olan MTTB'nin yönetimini nasıl devraldıklarını aktaran Rasim Cinisli, o günlerden itibaren yürütülen çalışmalarla, MTTB'den yetişen kadroların bugün ülkenin yönetiminde söz sahibi haline geldiklerini görmenin büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu kaydetti.
Cinisli'nin ardından MTTB'nin zirve dönemi olarak tanımlanan 50. Dönem Genel Başkanı Ömer Öztürk'e vekaleten konuşan Dr. Yusuf Akkaya; toplantıya tebrik mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yönetimde bulunduğu o günlerden önemli hatıralar aktardı.

Eski genel başkanlardan Raşit Ürper (51. Dönem), Abid Özmen (52. Dönem), Rüştü Ecevit (53. Dönem), Cemalettin Tayla (54. Dönem), Kasım Yapıcı (55. Dönem), Haşmet Oğuzalp (56. Dönem) ve Vehbi Ecevit'in (57. Dönem) yaptıkları konuşmalarla süren toplantıda, vefat eden MTTB mensupları ile ilgili slayt gösterisi nemli gözlerle izlendi.

Emekli İstanbul merkez Vaizlerinden Mehmet Taşkın'ın Kutlu Doğum konuşması ve vefat eden MTTB mensupları için okunan hatimlerin duasını yapması ile devam eden toplantının sonunda, konuşmacılara günün hatırası olarak plaketler verildi.

Mevlana Kültür Merkezi önünde katılanlar ve izleyicilerin beraber hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sonlanan toplantının ardından, MTTB'lilerin hasret giderme buluşması Konya Büyükşehir Belediyesi Akyokuş tesislerinde beraber yenilen yemekle devam etti.

Toplantının dikkat çekici yönlerinden birisi de, konuşmacılar ve izleyicilerin, bu buluşmaların bundan sonra da devam ettirilmesi ve ülkemize ne gibi katkılarda bulunulabileceği yönünde çalışmalar yapılmasını dile getirmeleriydi.

1980 öncesinin en önemli talebe teşekküllerinden birisi olan ve şu anda ülkemizi yöneten kadroların yetiştiği bir kuruluş olan MTTB, 12 Eylül sonrası kapanmış ve tüzüğü gereği, tüm varlığı mahkeme kararları ile Fatih Gençlik Vakfı'na devredilmişti. Milli Türk Talebe Birliği (M.T.T.B.) ismi ve logosu da T.C. Türk Patent Enstitüsü tarafından Fatih Gençlik Vakfı adına tescil edilmiştir.

Cağaloğlu'nda eski MTTB Binasının bitişiğinde 1971'den beri faaliyetlerine devam etmekte olan Fatih Gençlik Vakfı'nın diğer bazı şehirlerimizde de şubeleri bulunmaktadır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı