Bu posteri yalnızca çocuklar görüyor

İspanya'da çocuk istismarına karşı başlatılan kampanya sıradışı yöntemiyle dikkat çekiyor. Zira, kampanyanın posteri çocuklara farklı, yetişkinlere farklı görünüyor.

Bu posteri yalnızca çocuklar görüyor
Bu posteri yalnızca çocuklar görüyor
GİRİŞ 07.05.2013 16:19 GÜNCELLEME 07.05.2013 16:19

Anar isimli bir yardım kuruluşu çocuk istismarına dikkat çekmek için yalnızca çocuklar tarafından görülebilen bir poster hazırladı.

Lentiküler baskı tekniğiyleiki farklı fotoğraf kullanılarak hazırlanan poster, çocukların bakış açısından bakıldığında farklı, yetişkinlerin bakış açısından bakıldığında farklı görünüyor.

Kampanya, yetişkinler tarafından istismar edilen 10 yaş altı çocuklara ulaşmayı hedefliyor.

Dolayısıyla bu yaşlarda ortalama boyları 1 metre 35 cm'nin altında olan çocuklar postere baktıklarında, 'Sizi inciten olursa bizi arayın, yardım edelim' mesajıyla birlikte bir telefon numarası görüyor.

'ÇOCUK İSTİSMARI BAZEN YALNIZCA ÇOCUKLARA GÖRÜNÜR'

Yetişkinler içinse poster yalnızca bir çocuk resmi ve 'Çocuk istismarı bazen ancak istismar edilen çocuğun gözüne görünür' mesajından oluşuyor.

Yetkililer, yetişkinlerin telefon numarası ve 'Bizi arayın' mesajını görmesi halinde, istismar ettikleri çocukları yardım istemekten caydıracağını düşünerek böyle bir yola başvurduklarını açıkladı.

Poster, yakında tüm İspanya sokaklarında yerini alacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler