Antalya'daki bu vahşete 'dur' denildi!

Antalya'nın Duacı Köyü'nde Vipkennels adlı köpek eğitim merkezindeki vahşet görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi merkeze hayvan bulundurma yasağı getirdi ve mevcut köpeklerin de tahliyesine karar verdi.

Antalya'daki bu vahşete 'dur' denildi!
Antalya'daki bu vahşete 'dur' denildi!
GİRİŞ 24.05.2013 11:27 GÜNCELLEME 24.05.2013 11:27

Antalya'nın Kepez İlçesi'ne bağlı Duacı Köyü'nde faaliyet gösteren Vipkennels Köpek Eğitim ve Pansiyonu Merkezi'nde vatandaşların eğitilmeleri amacıyla veya geçici olarak pansiyon amaçlı verdikleri köpeklerin tekme-tokat dövüldüğü görüntülerin yayınlanmasının ardından büyük tepkiler oluştu.

Hem çalışanların, hem de firma sahibi Tayfun Acar'ın oğlu Hikmet Acar'ın köpekleri acımasız şekilde dövdüğünün görüntülerle belgelenmesi üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü harekete geçti. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 24'üncü maddesi uyarınca firmaya soruşturma tamamlanıncaya kadar hayvan bulundurma cezası ve mevcut köpeklerin de sahiplerine tahliyesine karar verildi.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ

Duacı Köyü'ndeki köpek eğitim merkezinde yaşanan vahşete ilişkin görüntülerin ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Özgür Erkan, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde Türkiye'de ilk kez 24'üncü maddenin işletildiğini açıkladı.

Şube Müdürü Özgür Erkan, firma ve kişilere ilişkin soruşturmalar tamamlanıncaya kadar köpeklere yapılan eziyetin ortada olduğu ve tedbir alınması gerekçeleriyle hayvan bulundurma yasağı getirildiğini söyledi. Erkan, merkezdeki köpeklerin sahiplerine teslimi için tahliye kararı alındığını dile getirdi.

Kararın Antalya Valiliği'nce de onaylandığını ve zabıta aracılığıyla bildirimin yapıldığını belirten Erkan, soruşturma bitene kadar merkezde hiçbir şekilde hayvan bulundurulamayacağını ve böyle bir kararın da Türkiye'de ilk kez fiilen uygulandığını dile getirdi.

AKAYDIN TWİTTER'DEN DUYURDU

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, köpek eğitim merkezindeki hayvanların dövüldüğüne yönelik haberlerin gazetelerde yayınlanması üzerine Twitter'de, Duacı Köyü'ndeki köpek eğitim merkezinde yaşanan olayı bir hayvansever ve insan olarak şiddetle kınadığını belirterek, "Olaydan haberdar olur olmaz konuyla ilgili inceleme başlattık. Gereken cezanın ve yaptırımın uygulanacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ne Antalya'da ne de başka bir yerde böylesi insanlık dışı bir vahşetin bir daha yaşanmamasını diliyorum" yazdı.

Akaydın, ilk mesajlarından bir süre sonra dün gece Twitter'den konuyla ilgili açıklama yaparak, köpek eğitim merkeziyle ilgili Belediye ve Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığını, alınan idari tedbir kapsamında da, işletmedeki köpeklerin sahiplerine teslim edilip, işletmede hayvan bulundurma yasağı getirildiğini duyurdu.

Akaydın Twitter'de şunları yazdı:

"Sevgili hemşehrilerim, dün Duacı Köyü'ndeki özel bir köpek eğitim merkezinde yaşanan vahşete hepimiz acıyla tanık olduk. Bu vahim olayın ardından belediye olarak emniyetimizle birlikte ortak bir soruşturma başlattığımızı sizinle paylaşmıştım. Bugün aldığımız idari tedbir kararı ile işletmede bulunan köpeklerin güvenliğinin sağlanması için hepsini sahiplerine teslim ettirdik. Ayrıca soruşturma süresince söz konusu işletmeye hayvan bulundurma yasağı getirdik. Konuyu takip ve incelememiz sürecektir. Tüm hemşehrilerimin ve Türkiye'nin her köşesinden konuya duyarlılık gösteren vatandaşlarımın bilgisine sunarım."

KANUN MADDESİ

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 'Koruma altına alma' başlıklı 24'üncü maddesi şöyle:

"Bu Kanunla hayvanları korumaya yönelik hükümlerine aykırı hareket eden ve bu suretle bulundurduğu hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal eden ya da onlara ağrı, acı veya zarar veren kişilerin denetimle yetkili merci tarafından hayvan bulundurması yasaklanır ve hayvanlarına el konulur. Söz konusu hayvan yeniden sahiplendirilir ya da koruma altına alınır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri