Huzurevi bahçesinde sebze yetiştiriyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki Nuri Taphasanoğlu Huzurevinde kalan 80 yaşındaki Yıldırım, 100 metrekarelik bahçede yetiştirdiği sebzeleri aynı yerde kalan kadınlara ikram ediyor.

Huzurevi bahçesinde sebze yetiştiriyor
Huzurevi bahçesinde sebze yetiştiriyor
GİRİŞ 30.05.2013 11:23 GÜNCELLEME 30.05.2013 11:23

Kahramanmaraş (AA) - Elbistan ilçesinde yaşlı kişi, barındığı huzurevinin bahçesinde iki yıldır sebze yetiştiriyor.

Aslen ilçeye bağlı Arıtaş beldesinden olan 80 yaşındaki Mirza Yıldırım, 3 yıl önce Nuri Taphasanoğlu Huzurevine yerleşti. Daha önce hayatını çiftçilik yaparak kazanan ve hiç evlenmeyen Yıldırım, 2 yıl önce huzurevinin bahçesinde kendisine tahsis edilen yaklaşık 100 metrekare alanda sebze yetiştirmeye başladı.

Yıldırım, yetiştirdiği sebzeleri de kendisi gibi huzurevinde kalan kadınlara ikram ediyor.

Havaların ısınmasıyla bahçedeki çalışmalarına başlayan Yıldırım,AA muhabirine yaptığı açıklamada, boş zamanını değerlendirmek için böyle bir işe giriştiğini belirtti.

Ömrünün 60 yılının çiftçilik yaparak geçtiğini anlatan Yıldırım, "İki yıldır huzurevi yöneticilerinin tahsis ettiği alanda sebze yetiştiriyorum. Buradan çıkan ürünleri de huzurevinde kalan kadınlara ikram ediyorum. Çünkü çarşıya gidip ihtiyaçlarını temin edemiyorlar. Onlara da bu şekilde destek oluyorum. Bundan dolayı da mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Yıldırım, bahçesinde yetiştirdiği domates, salatalık, karpuz, kavun, biber gibi ürünlerin tohumlarını da kendisinin aldığını söyledi.

Huzurevi Müdürü Bilal İzci ise misafirlerininboş zamanlarını değerlendirmek için zaman zaman kendilerinden taleplerinin olduğunu vurguladı.

Yıldırım'ın bahçede sebze yetiştirmek istediğini söylemesi üzerine kendisine böyle bir imkan sağladıklarını anlatan İzci, "Uzun yıllar çiftçilikle uğraştığı için toprakta çalışmayı seviyor. Bu nedenle bizlerde yardımcı olmaya çalıştık.Ayrıca toprakla uğraşan yaşlılarımızın daha dinç ve daha az hasta olduğunu da tespit ettik. Yaptığı çalışmaların da diğer yaşlılarımıza örnek olmasını bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?