Kadın valinin adını çileğe verdiler!

Yalova'da çilek üretimine verdiği destek nedeniyle Yalova Valisi Esengül Civelek'in ismi 7'nci geleneksel Sermayecik Çilek Festivali'nde üretilen çileğe verilecek. Sermayecik çileği bundan sonra, "Vali Hanım Çileği" olarak anılacak.

Kadın valinin adını çileğe verdiler!
Kadın valinin adını çileğe verdiler!
GİRİŞ 05.06.2013 13:35 GÜNCELLEME 05.06.2013 13:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbulluların bir dönem köylü ürünlerini almak için tercih ettiği Yalova, halihazırda köylülerin doğal ürünleri ile kurulan "Cumartesi pazarı" geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Doğal ürünlerin yetiştirilmesi ve pazara sunulması konusunda cazibe merkezi olma özelliğini koruyan Yalova'da yetiştirilen doğal ürünler için köylerde Valilik desteğiyle her yıl geleneksel hale gelen şenlikler düzenlenmektedir.

Şenlikler arasında öne çıkan şenliklerden biri ise Yalova Sermayecik Köyü'nde düzenlenen "Çilek Şenliği". 30 Haziran Pazar günü 7'cisi düzenlenecek olan Sermayecik Çilek Şenliği'nde bu yıl bir ilk yaşanarak "Sermayecik Çileği"ne cumhuriyetin ikinci kadın valisi olan ve halihazırda Yalova valiliğini yapan vali Esengül Civelek anısına "Vali Hanım Çileği" adı verilecek.

Göreve geldiği gündern bugüne doğal ürünlerin geliştirilmesi noktasında vermiş olduğu destekle öne çıkan Civelek'e Sermayecik köyü sakinleri böyle bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor.

Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız Sermayecik köyü muhtarı Galip Döşlü,"Sayın valimiz Esengül Civelek köyümüzde üretimi yapılan çileğin tanıtımı için çok çaba harcadı. Her ortamda bize destek verdi. O nedenle köyümüzde üretilen çileğe bu ismi uygun buluyoruz."şeklinde konuştu.

Ayrıca S.S Sermayecik Kalkınma Kooperatifi Başkanı Resul Çiftçi ise Yalova valisi Esengül Civelek'in Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) aracılığıyla yapılan "Çilek Projesi" ile üretim alanının arttırılmasında ciddi katkısı olduğunu belirterek "Vali Hanım Çileği" ismini hak ettiğini ifade etti.

YORUMLAR 1
  • demokrat 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne komik!. bu Yalova kaymakamı hikayesinden de komik! de git işine bacım, böyle ucuz şeylere malzeme oluyorsun! Millet de bedavadan yağcı zaten! Tipik şark zihniyeti!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!