Köpeğiyle Türkiye turuna çıktı

İstanbul'da yaşayan 31 yaşındaki Cemşir Doğan, köpeğiyle Türkiye turuna çıktı.

GİRİŞ 20.07.2013 11:36 GÜNCELLEME 20.07.2013 12:09

İstanbul'dan motosikletin ön kısmında taşıdığı köpeğiyle birlikte yola çıkan 31 yaşındaki Cemşir Doğan, kafası nereye eserse rotayı ona göre belirleyip yol alıyor. Motosikleti dışında hiçbir varlığı bulunmayan Doğan, gezi masraflarının maliyetini yolda gözlük taktığı köpeğinin fotoğrafını çekmek isteyenlerden aldığı 1 TL ile karşılıyor. Bir hafta önce Pitbull cinsi köpeği Zıpkın'ı yanına alıp İstanbul'da bir restoranda kuryelik yaptığı işini bırakan Cemşir Doğan, cebinde bir kuruş olmadan yola koyuldu. Karavana çevirdiği motosikletinin ön kısmına oturttuğu yol arkadaşı Zıpkın'la birlikte İstanbul'u terk eden Doğan, yolculuğa Edirne'den başladı. Yolda ilerlerken Zıpkın'ın güneşten rahatsız olacağı düşüncesiyle köpeğine güneş gözlükleri takıp motosikletin ön kısmına oturtması vatandaşların dikkatini çekip, fotoğraf çektirmek isteyenler de sıraya girince gezinin masraflarının nasıl çıkacağı belirlendi. Doğan, Zıpkın'la kendisini fotoğraflamak isteyen vatandaşlardan fotoğraf başı 1 lira isteyerek tatilinin giderlerini bu şekilde gidermeye başladı.

İKİLİ İZMİR'E GELDİ

Edirne'den sonra Ege kıyılarına rotasını çeviren Doğan, çadır kurup tatil yaparak bir hafta süreyle Çanakkale, Balıkesir ve güzergahındaki ilçeleri gezdikten sonra İzmir'e ulaştı. İzmir'de birkaç gün sokaklarda yatıp kalkan Doğan, burada da vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Doğan'ı birkaç günde İzmir'de neredeyse görmeyen kalmadı. Fotoğraf çektiren vatandaşlardan 1 TL fotoğraf parası almaya devam eden Doğan, hem kendi ihtiyaçlarını hem de köpeğinin ihtiyaçlarını gideriyor. Doğan, İzmir'den sonraki rotasını Bodrum olarak belirleyip yola koyuldu.

"GÖZLÜKLERİ TAKTIK, YOLA KOYULDUK"

Hayvansever olan Cemşir Doğan, köpeği Zıpkın'la birlikte geçirdiği tatil sürecini şöyle anlattı: "Kışları İstanbul'da çalışıyorum. Yazın köpeğimle geziye çıkıyorum. Sürekli İstanbul'da geziyorduk artık İstanbul bize küçük gelince birde dışarı çıkalım diğer şehirleri görelim dedik. Motosikletime köpeğimi de aldım yazlık gözlüklerimizi taktık yola koyulduk."

Yolculuğunun eğlenceli geçtiğini ifade eden Doğan, çok zengin insanların dahi isteyip yapamadığı bir yolculuk yaptığını dile getirdi. Evi barkı olmadığını anlatan Doğan, "İstediğimiz yerde çadırımızı kurup kafamızın estiği yerde kalıyoruz. İnsanlar köpeğimi ve beni motosikletin üzerinde görünce şaşırıyor. Çoğu yaklaşıp fotoğrafımızı çekmek istiyor. Zaten bizim amacımız da o. Ben bütün bu gezinin masraflarını bizi fotoğraf çekenlerin verdiği 1 TL ile karşılıyorum. Kimsenin gözüne gelen bir miktar değil çoğu para verip fotoğrafımızı çekiyor" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...