Babasının terk ettiği kıza vali sahip çıktı

Adana'da doğum sırasında beyin kanaması geçirerek yürüme kabiliyetini yitiren ve 8 yıl önce babası tarafından terk edilen 11 yaşındaki Makbule Gülşah'a, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş sahip çıkarak, yürüyebilmesi için tedavisini üstlendi.

Babasının terk ettiği kıza vali sahip çıktı
Babasının terk ettiği kıza vali sahip çıktı
GİRİŞ 30.07.2013 11:12 GÜNCELLEME 30.07.2013 11:12

İlkay Kiver (32), 2000 yılında Ertuğrul C. (33) ile evlendi. Bu evlilikten 2002 yılında Makbule Gülşah ismini verdikleri bir kız çocukları oldu. Ancak Makbule Gülşah doğum sırasında beyin kanaması geçirdiği için, 21 gün yoğun bakımda yattı.

Hayata tutunan Makbule Gülşah kısmi felç kalarak yürüme kabiliyetini yitirip, sağ elini kullanamaz hale geldi. Anne İlkay Kiver, kızının hayata tutunması için mücadele ederken, eşi Ertuğrul C. ise engelli kızı 3 yaşındayken onları terk edip gitti ve bir daha da kızını görmek için dönmedi. Bu süre içinde anne Kiver, hastane hastane gezerek kızını ayağa kaldırmak için bir çare aradı.

Bu arada, boşanma davası açan Ertuğrul C., eşinden ayrıldı. Okul çağına gelen Makbule Gülşah'ın annesi kızını okula götürüp onunla derslere girerek, 5. sınıfa kadar getirdi. Anne Kiver'in ve kızının hayat hikayesi geçtiğimiz günlerde medyada yer alınca, haberi okuyan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne talimat vererek Makbule Gülşah'ın ayağa kalkması için gerekenin yapılmasını istedi.

''VALİ'YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Bunun üzerine sağlık müdürlüğü görevlileri aile ile irtibata geçerek, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirdi. Burada doktorlar tarafından kontrol edilen kız çocuğunun bir dizi ameliyat olması gerektiği ve ardından fizik tedavi görmesi sonucu ayağa kalkabileceği, yürüyebileceği söylendi. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde, çocuğun bacaklarından ilk ameliyatı gerçekleştirildi. Evde annesiyle dinlenen Makbule Gülşah, ayağa kalkacağı günleri bekliyor. Anne Kiver ise, kızının kendisi için bu dünyada bir imtihan olduğunu söyledi. Kiver, valinin kendilerine sahip çıkması sonrası kızının ameliyat edildiğini belirterek, "Bizi mutlu eden herkesten Allah razı olsun. Benim eşim bizi 8 yıl önce terk edip gitti. O günden sonra bir daha da engelli kızı olmasına rağmen bir daha sormadı. Ancak bize devlet sahip çıktı. Allah devletimizin yokluğunu vermesin" diye konuştu.

Anne Kiver, kızının pazartesi günü ikinci bir ameliyat daha geçireceğini, arkasından fizik tedaviye başlayacağını, daha sonra da inşallah yürüyeceğini kaydetti.

Makbule Gülşah ise, "Vali babaya çok teşekkür ediyorum" diyerek, babası kendisini terk etmesine rağmen, "Babamı çok seviyorum, onu özlüyorum, geri dönsün" dedi.

Küçük kız, ayağa kalktığı zaman köpek alıp onunla sokaklarda gezmek istediğini de ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü