Hasta çocuklarının ilaç parasını temin edemiyor

Karabük merkeze bağlı Cumayanı köyünde oturan Hüseyin-Hatice Gergen çiftinin 4 çocuğundan 2'si yaşıtları gibi gelişemiyor.

Hasta çocuklarının ilaç parasını temin edemiyor
Hasta çocuklarının ilaç parasını temin edemiyor
GİRİŞ 17.08.2013 12:37 GÜNCELLEME 17.08.2013 12:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

17 yaşındaki Yasemin 10 yaşındaki bir çocuk, 3 yaşındaki Ahmet Furkan'da 10 aylık bebek görümüne sahip.

Gergen ailesinin 2 çocuğunun yaşıtları gibi büyümesi uzanacak yardım eline bağlı. Baba Gergen, çocuklarını maddi imkansızlık yüzünden tedavi ettiremediklerini kaydetti. Baba Gergin, "Ben çalışırken çocuklarıma bakıp onların tedavisini yapabiliyordum. Kızım ve oğlum büyümeye başlamıştı. 15 günde bir Ankara'ya götürüp tedavisini yaptırıyordum. Ama 2008 yılında ceviz ağacından düşerek belimi kırdım uzun süren bir tedaviden sonra ayağa kalktım. Bu arada çocuklarımın tedavisi yarım kaldı. Belirli bir işim yok, her işte çalışamıyorum. Ancak evime bir ekmek götürebilecek şekilde çalışıyorum. Onları hastaneye götüremiyorum. Kızım bana bazen soruyor baba ben böyle hep cücemi kalacağım diyor işte o zaman mahvoluyorum. Kızımın ilaçları 20 lira tutuyor, 10 günde bitiyor. Oğlumun kemiklerinin gelişmesini sağlayan özel bir mama var. Bunun kutusu 8 lira, bu da 3-4 gün içinde bitiyor. Onları muhakkak almam lazım. Doktorlar bunları kullanırlarsa tedavileri mümkün diyor. Çaresizim." dedi.

Arkadaşlarının, kendisine 'cüce' diyerek alay etmelerine çok üzüldüğünü gittiğini ağlayarak anlatan Yasemin Gergen, "Ben cüce olmak istemiyorum. Yaşımın insanı olmak istiyorum. Arkadaşlarım bana 'ne zaman büyüyeceksin, yoksa hep böyle cücemi kalacaksın?' diye soruyorlar. Çok gücüme gidiyor." diye konuştu.

Anne Hatice Gergen ise çocuklarının bu durumuna çok üzüldüğünü kaydetti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    BİR YARDIM YAPACAKSA DEVLET . Kendini fakir ve işsiz gösterip, kaçak olarak kayıtsız çalışan birçok kişiye devletçe yardım yapılıyor. eğer yardım yapılacaksa böylelerine yardım yapılsın, yardımlar böyle gerçek ihtiyaç sahiplerine giderse varsın benimde 970 tl olan emekli maaşımın bile birkaç kuruşunu kesip versinler ,helal olsun. ama apartman temizliği , isportacılık, kaçak işyerlerinde çalışıp,yada mal varlığını altına ve dolara çevirip bir köşeye saklayarak devletten yardım alan sahtekarlara bir kuruş param gidiyorsa zehir zıkkım olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti