Ezan sesinden rahatsız oldular

Muğla'nın Bodrum ilçesinin Torba Mahallesi'nde bulunan bir camide ezan sesinin yüksek olduğunu iddia eden bir grup kadın, imama sözlü saldırıda bulundu.

Ezan sesinden rahatsız oldular
Ezan sesinden rahatsız oldular
GİRİŞ 24.08.2013 11:25 GÜNCELLEME 24.08.2013 22:16
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Mahallenin Torba Camii'nde yüksek sesle ezan okunduğunu iddia eden grup site sakini iddiaya göre cami imamına sözlü saldırıda bulunarak tehdit etti. Olay, ikindi ezanında camiye giden 25 yaşındaki imam Abdullah Ece'nin ezan okuduğu sırada meydana geldi. Bir anda camiye gelen bir grup kadın ezandan rahatsız olduklarını belirterek cami imamına sözlü saldırıda bulundu.

İmam Ece, yapılan şikayet üzerine ezan sesini kısarak kadınları sakinleştirmeye çalıştı. Sözlü saldırıya devam eden site sakinleri, Ece'yi cami avlusunda tehdit etti. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kızgın site sakini bir grup bayan camiden uzaklaştırıldı. Sözlü saldırı ve tehdide maruz kalan cami imamı Ece, yapılan saldırının ardından polisi arayarak şikayetçi oldu.

Daha sonra site sakinleri ile birlikte karakola giden cami imamı alınan ifadelerin ardından şikayetini geri çekti. Yaşanan olayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan imam Abdullah Ece, ikindi ezanı okunurken ezan sesi yüksek olduğu gerekçesi ile tepkiye maruz kaldığını belirtti. İmam Ece, "Camide ikindi namazı vakti, tam ezan okunurken oradaki bayanlardan sekiz, on tanesi bize hakaret etmeye başladı. Neden hakaret ediyorsunuz diye sorduğumda ezanın sesi çok yüksek, dediler. Bende tamam diyerek ezanın sesini kıstım. Daha sonra hakaretler ederek sürekli ağza alınmayacak şeyler söylediler. Bizde sabrettik ve polisi çağırdım. Şikayetçi olduğumu söyledim ama daha sonra dinimiz hoşgörü dini olduğu için şikayetimizi geri aldık" dedi.

Karakoldan ayrıldıktan sonra camiye dönen imam Abdullah Ece, bir grup cemaat tarafından karşılandı. Olaya tepkili olan cemaat camide sabaha kadar nöbet tutacaklarını ifade ederek yaşanan olayı kınadı. Bodrum'da bu gibi olayların sıkça yaşandığını dile getiren sendika üyesi bir vatandaş ezanların susmayacağını ve bayrakların inmeyeceğini kaydetti.

Öte yandan cami önünde cemaat ile bekleyen Ece, can güvenliğinin olmadığını belirterek eski görev yaptığı camiye döneceğini ifade etti. İmam Abdullah Ece'nin Torba Camii'nde ki görevinden ayrılmasının ardından cami yeni bir imam atanana kadar imamsız kalacak.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 117
  • Mirzal Akbar 10 yıl önce Şikayet Et
    Söylenecek o kadar çok şey varki. Bu nasıl bir zihniyet nasıl bir saygısızlık nasıl bir kanı bozukluk, Allah' a hamd olsun ölüm var, sorulur elbet.
    Cevapla
  • sadullah ergin 10 yıl önce Şikayet Et
    AFRİKA'NIN BALTA GİRMEMİŞ ORMANLARINA DAVET. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede ezan sesinden rahatsız olanları Afrika'da ki balta girmemiş ormanlara davet ediyorum. Ancak orada da ezanın kıyamete kadar okunacağını unutmasınlar. Bu arada imam efendinin gönlünü alsınlar çünkü bir gün musalla taşında imamlara ihtiyaç vardır
    Cevapla
  • ismail 10 yıl önce Şikayet Et
    Ah Osmanlı. Osmanlının yaşaması şu anda o kadar önemliydi ki; bu ezan sesine havlayanların kökünü temizlerdi... Rabbim bu vatan ve din düşmanlarını kahretsin... Köpekler bile ezan sesine uluyarak karşılık veriyor, bunlarsa ezan okuyana havlıyor... Ne günlere kaldık Allah'ım... Mısır'da Suriye'de Filistin'de üstlerine bombalar o masum insanların üstüne düşeceğine bu din düşmanlarının üstüne düşse de keşke... Dedelerimiz kanlarıyla aldılar ama ülke maalesef böyle kansızlara kaldı... Katelehumullah....
    Cevapla
  • Hel Fodul 10 yıl önce Şikayet Et
    adnan biricik beyefendi ezan okunurken televizyonu duyamıyormuş. . ooof gerçekten çok üzüldüm. imama söyleyelim, adnan bey tv izlerken ezan okuyacaksa biraz sessiz okusun. ya da adnan bey programını izledikten sonra okuyabilir..... ne günlere kaldık Ya Rabbim. ezana saygısı olan adam, ezan okunurken tv'yi kapatır, ya da sesini kısar. ezan kutsaldır ve hürmet ister. adnan bey'e tavsiyem, ezan okunurken tv'nin seçini biraz daha açsın, güzel sunucunun güzel sesini duymaktan 2 dakikalığına da olsa mahrum kalmasın.
    Cevapla
  • hatice gezeker 10 yıl önce Şikayet Et
    bir gün lazım olur. o imama iyi bak.Bir gün lazım olacak.Valla cenaze namazınızı kıldıran olmaz.Benden söylemesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti