24 yıllık baklava hasreti nakille sona erdi

Antalya'da 24 yıl önce şeker hastalığına yakalanan ve 8 yıldır da böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 35 yaşındaki İlhan Çavdar, aynı anda hem böbrek nakli hem de pankreas nakli oldu.

24 yıllık baklava hasreti nakille sona erdi
24 yıllık baklava hasreti nakille sona erdi
GİRİŞ 28.08.2013 15:20 GÜNCELLEME 28.08.2013 15:20

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde kuruyemiş dükkanı işleten İlhan Çavdar'a 11 yaşındayken şeker hastalığı teşhisi kondu. Hastalığı nedeniyle insülin kullanmaya başlayan Çavdar, 8 yıl önce de vücudundaki şişlikler nedeniyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi kondu. İki böbreği de işlevini görmeyen Çavdar, diyalize girmeye başladı.

NAKİL BEKLERKEN KALP DAMARLARININ TIKALI OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

sağlık bakanlığı'nın ulusal organ bekleme listesinde ilk sıralarda yer alan Çavdar'a annesi Emine Çavdar (63) böbreğini vermek için gönüllü oldu. Nakil için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelen Çavdar'ın burada yapılan kontrollerinde kalbe giden ana damarlarının tıkalı olduğu tespit edildi. Ameliyata alınan Çavdar'ın kalbe giden damarları sağ bacağından alınan damarlarla değiştirildi. Ameliyatın ardından nakil için tekrar hazırlanmaya başlayan Çavdar'a bu sefer kötü haber de annesinden geldi. Annesi Emine Çavdar'ın da şeker hastası olduğunun tespit edilmesiyle nakilden vaçgeçildi.

İYİ HABER UMUDUNUN TÜKENDİĞİ ANDA GELDİ

8 yıldır nakil bekleyen Çavdar'ın umutları tükenmeye başladı. Vücudunda kemik erimesi de başlayan Çavdar'a iyi haber Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nden geldi. Burada beyin ölümü gerçekleşen ve ismi açıklanmayan bir kişinin böbreği ve pankreasının Çavdar'a uyumlu olduğu tespit edildi. Nakil için yeniden Akdeniz Üniversitesi'ne gelen Çavdar'a Doç. Dr. Ayhan Dinçkan yönetimindeki ekip tarafından aynı anda hem böbrek hem de pankreas nakledildi.

"BAKLAVA VE KABAK TATLISI YİYECEĞİM"

Çavdar, naklin ardından hem böbrek yetmezliğinden hem de şeker hastalığından kurtuldu. Hastane odasında "Hayata yeniden başladım" diyen Çavdar, "Hayatım hastane koridorlarında geçti. Nakil ile bütün rahatsızlıklarımdan kurtuldum. Artık evlenip çocuk sahibi olmak istiyorum. 24 yıllık hasreti dindirip bol bol tatlı da yiyeceğim. Baklava ve kabak tatlısı yiyeceğim. Arkadaşlarım şimdiden tatlıları hazırlamışlar ve benim taburcu olmamı bekliyorlar" diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı