Evinin bahçesinde helikopter yapıyor

Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Yılmaz Beldesi'nde, 25 yaşındaki Hamdi Karakoç, evinin bahçesinde tek kişilik helikopter yapıyor.

Evinin bahçesinde helikopter yapıyor
Evinin bahçesinde helikopter yapıyor
GİRİŞ 02.09.2013 21:48 GÜNCELLEME 02.09.2013 21:48
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Evli ve bir çocuk babası olan çiftçi Hamdi Karakoç, iki yıl önce evinin bahçesinde helikopter yapmak için çalışma başlattı. İlkokul mezunu olan ve çocukluğundan beri helikopterlere karşı özel ilgisi olduğunu belirten Karakoç, bugüne kadar kısıtlı bütçesine rağmen 3 bin lira harcayarak, helikopteri büyük ölçüde tamamladığını söyledi. Hayatı boyunca hiç helikoptere binmediğini, yakından bile görmediğini belirten Karakoç, "Gençliğimin büyük bölümü sanayideki tamircilerde çalışmakla geçti. İnternette ve yaptığım diğer araştırmalarda elde ettiğim bilgilerle günde 2-3 saat boş vaktimi değerlendirerek, elime para geçtikce helikopterin belirli kısımlarını tamamlıyorum. Helikopteri tamamlamak için 3 bin liraya daha ihtiyacım var. Para bulabilsem 4 ayda yapımını tamamlayabilirim" diye konuştu.

Karakoç, yapacağı helikopterin toplam boyunun 4 metre olduğunu belirterek, "Arka kuyruk pervanesinin toplam uzunluğu ise 3 metre olacak. Helikopterin üzerinde iki zamanlı 301'lik motor mevcut. Çünkü bu motor çok seri ve kalkış daha iyi olacak. Şu aşamadan sonra ana pervanemizi bağlayacağız, rulmanlarımızı ve kayışları takıp deneme amaçlı çalıştırmayı planlıyorum. Helikopterin şuan ki ağırlığı 150 kilogram. Tamamlandığında 200 kilogramı geçmeyecek ve tek kişilik olacak" dedi.

Hamdi Karakoç, helikopterin ardından güneş enerjisinden evinin elektriğini üretecek bir sistem ve yine güneş enerjisiyle çalışacak bir otomobil yapmayı hedeflediğini belirtip, bunun için çalışmalara başladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • serap 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ederim
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kocum
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun yigitim
    Cevapla
  • shmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelal olsun
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    pet şişeden yakıt deposu olmaz. metalden depa kaynat bence.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak