'Yunus'un acısını hiç unutamıyorum'

Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depreminin en çok konuşulan isimlerinden, depremin sembolü Yunus Geray'ın babası oğlunun mezarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı ve yaşadıklarını anlattı.

'Yunus'un acısını hiç unutamıyorum'
'Yunus'un acısını hiç unutamıyorum'
GİRİŞ 23.10.2013 14:02 GÜNCELLEME 23.10.2013 14:02

Baba Yusuf Geray, "Yunus'un acısını hiç unutamıyorum. O benim için çok kıymetli bir evlattı. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın." dedi.

23 Ekim 2011 tarihinde saat 13.41'de Van meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem, en çok Erciş ilçesinde hasara yol açtı. 601 kişinin hayatını kaybettiği ilk depremin ikinci yıl dönümünde depremin izleri silinemedi. Bir yandan ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken, bir yandan da yeni inşaatlar hızla yükseliyor.
Van'da depremde hayatını kaybedenler için çeşitli anma törenleri yapılıp, mevlit okutulurken, enkazda fotoğrafının çekilmesinin ardından kaldırıldığı hastanede aynı gün hayatını kaybeden ve Van depreminin sembolü haline gelen 12 yaşındaki Ercişli Yunus Geray'ın babası Yusuf Geray ve ağabeyi Ender Geray'ın ilk işi bugün mezarlık ziyareti oldu. Yunus'un mezarını ziyaret ederek çiçek bırakıp dua eden baba Yusuf Geray, "Yunus'un acısını hiç unutamıyorum. O benim için çok kıymetli bir evlattı. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın." dedi.

Yunus'un ağabeyi Ender Geray da kardeşiyle ilgili duygularını şöyle ifade etti: "Allah bu tür acıları ülkemize yaşatmasın zor. Ama bir yandan da şuna şükür ediyoruz. Allah verdi. Allah aldı. Yunus sakindi, kimsenin kalbini kırmıyordu. Yani olumlu bir kişiydi. O yaşta o olgunluğa insan hayret ediyordu. Biz bile şaşırıyorduk. Deprem günü benim dersim var. Ben dersimi yapacağım demiş. Annem de, sen sabah bu kadar erken okula gitmiyorsun, erkendir gitme demiş. Muhammed ile beraber gitmişler. Çarşıda göndermiş onu, sen git demiş. Babam kızmasın bize diye. O tabi gelince o felaket yaşanmış. Onlarda hayatını kaybetti."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar