Selam'ın başrol oyuncusu Sudan'da yetimhane yaptırdı

Türkiye'de 2013 yılının çok ses getiren yapımlarından biri olan Selam filminin başrol oyuncusu Burçin Abdullah, Sudan'ın başkenti Hartum'da kendi adını taşıyan bir yetimhane yaptırdı.

Selam'ın başrol oyuncusu Sudan'da yetimhane yaptırdı
Selam'ın başrol oyuncusu Sudan'da yetimhane yaptırdı
GİRİŞ 09.12.2013 12:57 GÜNCELLEME 09.12.2013 12:57

Sudanlılara yardım elini uzatan sinema oyuncusu, yetimhanenin açılış törenine katılmak üzere Hartum'a geldi.

Törene Sudan'da yardımlardan sorumlu Cumhurbaşkanı'nın kardeşi Hasan Muhammed el-Beşir de katıldı. Katılımcılar, yetimhane öğrencileri tarafından ilahi okunarak karşılandı. Kuranı Kerim okunarak başlayan programda Hasan Muhammed el-Beşir, yetimhane yapımına destek veren Burçin Abdullah ve Kimse Yok mu yetkililerine teşekkür plaketi verdi. Kurdele kesiminin ardından katılımcılar, yetimhaneyi dolaştı.

Afrika'yı ilk defa Selam filmi çekimlerinde gördüğünü anlatan Burçin Abdullah, daha sonra yollarının Kimse Yok Mu ile kesiştiğini ve yetimhane yaptırma fikrinin ortaya çıktığını söyledi. Abdullah, "Selam filminden sonra Kimse yok mu derneği ile tanıştım. Onların da vesilesiyle çok cüzi bir rakamla bu yetimhaneyi açtık. Bana kattığı şu anki mutluluğum kelimelerle ifade edilemez. Burada gerçekten yaşam şartları çok zor dünyada çok daha fazla zor şartlarda yaşayan insanlar vardır. İnşallah onlara da yine yetimhaneler açılır. Ama bir yetimin elinden tutmak bile; Kimse yok mu sayesinde oldu. İnsanı inanılmaz derecede mutlu ediyor." dedi.

Dünya'da kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden öğretmenlerin öyküsünün anlatıldığı Selam filmini, Türkiye ve Avrupa'da 2 milyondan fazla kişi izledi. Filmin çekimleri Asya, Afrika ve Avrupa'da gerçekleştirildi.

SAVAŞ YETİMLERİNE KİMSE YOK MU SAHİP ÇIKIYOR

Sudan'da yaşanan iç savaş sebebi ile sokaklarda birçok yetim olduğunu kaydeden Kimse Yok Mu Derneği yetimler sorumlusu Orhan Erdoğan, "Baktık ki savaş sebebi ile yetim çocuklar sokaklardalar sahipsiz aç, elbisesiz, eğitimsiz. Biz dedik ki yetimlerin de ve yetim annelerin de ellerinden tutalım. Burada yetimhaneler açmaya başladık. Mesleki eğitim kursları da açtık. Aynı zamanda bunları hayata hazırlayalım düşüncesiyle açmış olduğumuz Emine Anne Okulumuzda onlara eğitim vermeye başladık." diye konuştu.

Sudan'daki hayat şartlarının buraya gelip bir şeyler yapmayı gerektirdiğini belirten Erdoğan, "Özellikle Darfur Bölgesini ziyarete gittiğimizde 3 milyon kadar kataraktlı insan vardı. Onların gözlerinin açılması için çok küçük meblağların gerekmesi bir ameliyathane açmamıza vesile oldu." şeklinde konuştu.

Uzmanlar, 2015 yılında dünyada yetim çocuk sayısının 400 milyonu geçmesinin beklendiğini bildiriyor. Kimse Yok Mu, dünyanın onlarca ülkesinde yetimler için çeşitli yardımlarda bulunuyor. Dernek, Somali, Sudan, Kenya, Uganda, Çad, Mali, Nijer, Gazze, Endonezya başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde yetimler ve yetimhanelere düzenli yardımlar ulaştırıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...