'Tarihi yazıt' denildi tam bir komedi çıktı!

Kilise önüne dikilen totem şeklindeki 3 yazıttan birinde ise ancak komedi filmlerinde rastlayacağımız bir hata yapıldı.

'Tarihi yazıt' denildi tam bir komedi çıktı!
'Tarihi yazıt' denildi tam bir komedi çıktı!
GİRİŞ 10.12.2013 09:52 GÜNCELLEME 10.12.2013 10:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Antalya'nın Demre ilçesindeki dünyaca ünlü St. Nicolaus Kilisesi'nde (Noel Baba Müzesi) düzenleme çalışmaları yapıldı.

Yazıt üzerindeki Kiril alfabesini andıran semboller aslında ünlü pop sanatçısı Funda Arar'ın ‘Yağmur' isimli şarkısının tersten yazılmış haliydi. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, anıtların üzerindeki yazıların Türkçe şarkı sözlerinin tersten yazılışı olduğunu duyduğunda, "Zaten güzel şeyler yazıldığını biliyordum." yorumunu yaptı.



Totemler üzerindeki yazılar 10 yıl önce Moskova Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında yazılmıştı. Müzeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, yazıtın tarihî eser olduğunu düşünerek hatıra fotoğrafı çektirmek için kuyruk oluşturmaya başladı. Her yıl 600 bin turistin ziyaret ettiği Noel Baba Müzesi meydan düzenleme çalışmalarını yapan belediye işçileri Ali İhsan Sıkıcıoğlu ile Ramazan Dirlik, şarkının sözlerini okuyamazken, yazılanların Rusça olduğunu ileri sürdü. Funda Arar'ın 2000 yılında çıkan ‘Sevgilerle' isimli albümünde yer alan ve şair Gülsüm Cengiz'e ait olan  "Yağmur" isimli parçanın sözleri şöyle:

"Tutkunu olduk bir sevdanın/Başımıza kuşlar çiçekler yağdı/Tutkunu olduk bir sevdanın/Ne acılar yaşadık/Ne günler geçirdik/Yüreğimde paslı/Bir bıçak saplı."

YORUMLAR 4
  • Demos Kratos 10 yıl önce Şikayet Et
    Musluman ulkesindeki Kilisenin onune TOTEM diken zihniyet!!!. Burada habere konu olmasi gereken uzerinde yazilanin sacmaligi degil, Musluman ulkede ve bir kilisenin onune belediyenin yani kamunun eliyle totem dikilmesi ve bunun gayet normal gorulebilmesidir. Totem ilkel pagan dinlerinin tapinma ve sunak diregidir, yani bir cesit puttur. Totem dikmek, totem yapmak sirktir, biattir, kerameti Allah'tan degil odundan beklemektir. Maalesef yavas yavas topluma biatlar sirin gosterilmekte, alistirilmaktadir. Totem yapmak gayet moda oldu bu aralar. Bu kadar mi yozlastik, cahillestik, paganlastik!!!
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    @iskendermelekli kardeş, bir şeyi atlamışsın onuda tamamlayalım,"en ufak olayda koşup, belirli bir ÖLMÜŞ KİŞİYE ŞİKAYETLER ve dilekler sunarak, DEFTERLER YAZILIYORSA, PUTLAR ÖNÜNDE KIYAM DURULUYORSA " . maddesini de ekleyelim TAM OLSUN.. o saydıklarınla beraber bunlarda var çünkü.(aslında çok daha fazlası var ama lafı uzatmayalım..)
    Cevapla
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    İskoçlar kadar olamadık. halen yılda 6,5 milyar dolar getirisi olan Loch Ness canavarı da bir hayal ürünü Van gölü canavarını yok ettik, yani gitti dolarlar bari bundan sonra getirisi olan hayalleri rüyaları yok etmeyelim.
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    GAYET NORMAL,ŞAŞIRMAMAK LAZIM.... Bu ülkede hala ağaçlara dilek tutup çaput bağlanıyorsa,türbelerden hala medet umuluyorsa,ölülerden hala yardım dileniliyorsa,üfrükçülerden hala çözüm bekleniyorsa, uyduruk totemlerden de tarihi eser olmuş çok mu?Bunu herkes yutmuş çok mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor