Yeni yılın en mutlu haberi, sıcak bir yuvaları oldu

İki çocuğuyla kapısı olmayan barakada yaşam mücadelesi veren Kayaoğlu ailesi, yeni yılda sıcak bir yuvaya kavuştu.

Yeni yılın en mutlu haberi, sıcak bir yuvaları oldu
Yeni yılın en mutlu haberi, sıcak bir yuvaları oldu
GİRİŞ 01.01.2014 10:55 GÜNCELLEME 01.01.2014 10:56

Büyükçekmece Belediyesi tarafından kendileri için tutulan eve taşınan Cemile ve Murat Kayaoğlu çifti gözyaşlarını tutamadı.

Büyükçekmece'de tek gözlü bir barakada iki küçük çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Kayaoğlu ailesinin yüzü yeni yılda güldü. 6 aylık oğlunun rahatsızlığı nedeniyle tedavi sürecinde işten çıkarılan ve kirayı ödeyemedikleri gerekçesiyle evden atılan Murat ve eşi Cemile Kayaoğlu, kapısı ve penceresi dahi olmayan bir apartman bodrumunda iki çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi verdi.

Komşuların yardımıyla karınlarını doyuran aileye Büyükçekmece Belediyesi sahip çıktı. Aileye yeni yılda unutamayacakları bir sürpriz yapan yetkililer, zor şartlarda yaşayan aileyi barakadan alarak, onlar için tuttukları eve götürdü.

Sıcak bir yuvanın özlemini çeken anne Cemile ve baba Murat Kayaoğlu ise mutluluk gözyaşlarını tutamadı. Ailenin 3,5 yaşındaki oğlu minik Yiğit, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün'ün kendisine getirdiği oyuncaklarla oynayarak, yaşadığı kötü günleri ardında bıraktı.

"ÇOCUKLAR DONARAK ÖLMESİN DİYE NÖBETLEŞE UYUDUK"

Cemile Kayaoğlu, 6 aylık oğlu Haktan'ın böbreklerinden rahatsız olduğunu belirterek, "Doğuştan böbrekleri rahatsız. Sol böbreğinden ameliyat oldu. Ameliyattan sonra eşim işten oldu. Evimizden de olmuştuk. Çok zor şartlar altında ben çocuklarımı yedirmeye çalışıyordum. Oğlum televizyona hasret kalmıştı. En çok onun televizyonu olmasına sevindim. Allah başkanımızdan razı olsun" diye konuştu.

Yaklaşık bir ay barakada yaşadıklarını ifade eden anne Cemile Kayaoğlu, "Çocuklar donarak ölmesin diye eşimle nöbetleşerek uyuduk. Komşular çocuklara yemek getiriyorlardı. Kapısı olmadığı için güvenli bir ortam değildi. Çok güzel bir yeni yıl hediyesi" şeklinde konuştu.

"DIŞARIDAN PET ŞİŞELERLE SU TAŞIDIM"

Murat Kayaoğlu, 5 yıllık evli olduklarını belirterek, yaşadıkları kötü günleri anlattı. Kayaoğlu, "Kiradaydık, işimden olunca kiramı ödeyemedim, ev sahibi 'çıkın' dedi. Ben de çıktım. Yapacak başka bir şeyimiz yoktu. Oraya bir abla sayesinde gittik. Durumumuzu anlattık. Hava da çok soğuktu.

Çok kötüydü. Lavabo, su yok. Ben suyu dışarıdan pet şişelerle taşıdım. Yeni yıl bizim için sürpriz oldu" dedi. Aileye sahip çıkan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün, komşuları tarafından aileden haberdar olduğunu belirterek, "Çok kötü şartlar altında yaşadıkları haberini aldım. Bunu belediyedeki halkla ilişkilerle paylaştım.

İlk başta eşimle paylaştım. Sağ olsunlar bütün personel ilgilendi. O evden hiçbir şeyin alınmayacağına karar verdik. Bu ev tutuldu, eşyalar alındı. Allah'a şükür ki, biz bunları bulduk. Allah bize de güzel bir iyiliği nasip etti. Çok mutluyum. Milli piyangodan bana ikramiye çıksa ben bu mutluluğumu değişmem" diye konuştu.

Hatice Akgün, baba Murat Kayaoğlu'na bir de iş vereceklerini söyledi.

(İHA)

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası