31 yıldır banyo yapmıyor!

Şanlıurfa'da akli dengesi yerinde olmayan bir kişi, küller içerisinde çıplak olarak yaşıyor. Sudan korktuğu için 31 yıldır ne banyo yapan ne de tıraş olan şahsın yakınları, yetkililerden yardım bekliyor.

31 yıldır banyo yapmıyor!
31 yıldır banyo yapmıyor!
GİRİŞ 08.01.2014 20:59 GÜNCELLEME 09.01.2014 08:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Yukarı Tınaz köyünün Yeniköy mezrasında yaşayan Resul Bahadır (47), bir gece yarısı birden aklını yitirdi. Sebebini bilemeyen ailesi, Resul Bahadır'ı önce Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne getirdi. Hastalık tespit edilemezken, 2 ay hastanede kalan şahıs daha sonra taburcu edildi.

Ekonomik durumları iyi olmadığı için başka hastaneye de gidemeyen Resul Bahadır, 31 yıldır taşlarla çevrili kümeste yaşamaya başladı. Hastalığı her geçen gün ilerleyen Bahadır, zamanla üzerindeki kıyafetleri parçalayıp yakmaya başladı. Bulduğu tezekleri kaldığı kümeste yakan Bahadır, üzerindeki kıyafetleri de parçalayıp ateşe atıyor. İs ve kül ile birlikte yaşayan Bahadır, uzayan saç ve sakallarını da kestirmiyor. Sudan korkup kaçan Bahadır ne kendisi yıkanıyor, ne de ailesinin yıkamasına izin veriyor.

Resul Bahadır'ın, geceleri yaktığı ateşin yanında ayaklarının üzerine çömelip, sabaha kadar ayık durduğunu söyleyen annesi Zine Bahadır, "31 yıldır oğlum, üzerine giydirdiğim kıyafetleri ya çıkarıyor, ya da parçalıyor ve ateşe atıyor. Sürekli çıplak dolaşıyor. İs ve kül içerisinde. Sudan korkup, kaçıyor. Vücuduna ne bir damla su değdi, ne tıraş edebildik. Gece gündüz, ayık duruyor. Ya ateşin önünde çömelip ısınıyor. Ya da evin etrafında, köyde geziniyor. Gözüne hiç uyku girmedi. Benim ve komşularımın verdiği yemekleri yiyor. Bir annenin çocuğunu bu durumda görmesi kadar acı verici bir şey var mı? Ben oğluma baktıkça yüreğim yanıyor. Saçı sakalı kir ve kül içinde. Ona bakacak gücüm yok" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Resul Bahadır'ın amcasının oğlu Mehmet Emin Bahadır ise, yardım alabilmesi için rapor müracaatında bulunduklarını ama sağlam raporu verildiğini iddia etti. Mehmet Emin Bahadır, "Yardım alabilmek için istenen rapor nedeniyle Viranşehir Devlet Hastanesi'ne müracaat ettik. Fakat devlet hastanesi bize yüzde sıfır organ kaybı olduğuna dair belge verdi. Bu adam küllerin arasında yaşıyor. Ne versek yakıyor. Çevredeki tezekleri getiriyor, yakıyor ve ısınmaya çalışıyor. Ayıp yerlerini örtmüyor. Battaniye, yorgan gibi şeyleri yakıyor. Kendisini bile birkaç defa yaktı. Bir kardeşi var bir de yaşlı bir annesi. Köylülerin yardımı ile yaşıyor. Yetkililere sesleniyoruz. Bu hastanın halini görün. Bu adama nasıl yüzde sıfır rapor verirsiniz" diye konuştu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Viranşehir Devlet Hastanesi yetkilileri ise, hastalığın tespit edilmemesi nedeniyle sağlam raporu verildiğini söyledi. Hastalığın tespiti için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne müracaat edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, "Hastalığın tespiti yapıldıktan sonra rapor verilebilir. Daha önceden alınmış bir rapor olsaydı, o rapor üzerinden bakım raporu düzenlenebilirdi. Hastalık tespiti yapılmadan bakım raporu verilemez" dedi.

Hastanenin konuyla ilgi detaylı açıklama yapacağı da öğrenildi.
Öte yandan, Resul Bahadır'ın, sadece son bir yıl içerisinde ısınmak için 40 ton tezek ve odun yaktığı belirtildi.

YORUMLAR 4
  • Nuri DEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    31 yılda kesilmeyen saç. Adamın gerçekten yardıma ihtiyacı var.İnşallah yetkililer en kısa sürede destek olurlar bu aileye...Yalnız birşeyi merak ettim 31 yıldır kesilmeyen saç ve sakalın çok çok daha uzun olması gerekmiyor mu? Bilen arkadaş var mı?
    Cevapla
  • soner canlı 10 yıl önce Şikayet Et
    hastane daha neyi tespit edecekmiş ki acaba?. hastalığın adını teşhis edemedikleri için sağlam raporu vermişler. Hey Allahım yaa ne günlere kaldık
    Cevapla
  • mustafa mersin 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifa versin. Yok mu durumu çok iyi bir üye.... Allah şifalar versin. Yok mu şu haber7 okuyucularından durumu çok iyi bir merhamet sahibi, evlat sahibi bir insan. O vatandaşı tedavi ettirse. Kimbilir o evladını saçı sakalı düzgünce kesilmiş, tertemiz yıkanmış ve temiz kıyafetler ile görmek o anne için ne kadar sevindirici birşeydir. Kimse sevindirmek istemez mi o anayı. Bu dünyada ne hayır yaparsanız öteki tarafta sizinle gelecekse varsın bir 10-20 bin lira paranız azalsın, korkmayın Allahu Teala' nın hoşuna gidecek şekilde yaparsanız 40-50 bin lira olarak geri döner o size. Oadam yine akli dengesini kaybetmiş çoğu şeyden bihaber ama o ana kimbilir ne acılar çekiyordur, merhamet Allah' tandır, Rabbimizden gelen merhameti olan bir kulumuz yok mu?
    Cevapla
  • Ümit 10 yıl önce Şikayet Et
    Ben 2 gün yıkmazsam yağlanıyor saçlarım dökülüyor, fotoğrafa bakın. Doktor yağlanmaya bağlı saç dökülmesi var dedi peki bu fotoğrafın bir açıklaması var mı? Kaç yıl olmuş saçlara bak. Mizah bir yana Allah şifa versin ailesine de sabır. Sağlık kuruluşları bu konuya acilen el koymalılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!