Çeyrek asırdır elektriksiz yaşıyorlar

Mersin'in Silifke İlçesi'nde yaşayan 50 kişi 21. yüzyıl Türkiye'sine yakışmayacak bir durum yaşıyor. Tam 25 yıldır elektrikleri yok.

Çeyrek asırdır elektriksiz yaşıyorlar
Çeyrek asırdır elektriksiz yaşıyorlar
GİRİŞ 04.02.2014 13:37 GÜNCELLEME 04.02.2014 14:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İlçe merkezine 30 kilometre, Narlıkuyu Beldesi'ne ise 8 kilometre uzaklıkta bulunan Hasanaliler Köyü'nün Alyören Mahallesi'nde oturan 15 hane, evlerinin kaçak, arazilerinin de hazineye ait olması nedeniyle elektrik bağlatamıyor.

Akşamları evlerini gaz lambası ve lüks ışıklarıyla aydınlatan köylüler, gıdalarını da bozulmaması için dağlardaki obruklara saklıyor. 

''UZUN YILLAR MÜCADELE VERDİK''

Uzun yıllardır evlerine elektrik bağlanması için mücadele verdiklerini ancak başarısız olduklarını belirten Zeki Tengel, "Medeniyete 8 kilometre uzaklıktayız ama elektrik olmadığı için büyük sıkıntı ve zorluklar yaşıyoruz. İlgili makamlara gerekli müracaatları yaptık ancak bugüne kadar ne tapu ne de elektrik için bir sonuç aldık. Devlet büyüklerimizin mahallemize elektrik ulaştırmasını istiyoruz" dedi.

DÜNYADAN HABERLERİ YOK

Elektriksiz yaşam nedeniyle okula giden çocuklarının zorluk çektiğini belirten Zeki Tengel, güneş batınca kendilerinin için günün de bittiğini, Türkiye'de ve dünyada olup bitinden haberlerinin bile olmadığını anlattı.

(DHA)

YORUMLAR 12
  • mehmet yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    care belli. calısacak kazanacaklar eski devir rahmetli oldu...
    Cevapla
  • mehmet yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    devlet dogrusunu yapmış. hazıne arazılerınde belli bır muddet yasayan ınsanlara verılen bazı haklar var bu arazının karsılıksız tapusu veya dusuk ır ucret karsılıgında satılması. Simdi bu ınsanlar bunu yapmıs olsalardı yerde alırlardı elektrıgı de.bu ınsanlar burada duzenlı 25 yıl yasamamıslar anlasılan. Ortada bu hakları kazanacak sartlar yoksa ne hakla elektrık baglanacakmis ne hakları var buna zaten devletin malını ısgal edıyorlar. devletın gorevi dıyen arkadaslar devlet malında tum ülke insanının hakkı hukuku vardır ve bence oradanda cıkarılmaları lazım. yoksa herkes kafasına gore devlet hazınesıne aıt bır yere atsın postu ne ala.
    Cevapla
  • m.kalkıdır 8 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden yorum yapma kardeş orası ata yadigarıdır, elektriğin verilmemesi hazine arazisinden dolayı değil siyasi olaylardan dolayıdır. burda yapılan haberde abartılmış. yorum yaparken bi araştırmanızı öneririm ezbere yorum yapmayınız.
    Cevapla
  • Oğuzhan ÖZTÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    ALPEREN BOZKURT AKLI SIRA AK PARTİYE ÇAKACAKYA. Ulan şehir merkezine 30 km.diyor ve mersin belediye başkanı solak tabiki senin gibi sözde türkücüler solaklaşmaya başladılarya o yüzden solaklara çakmazsınız Allah cc.biliyorki muhtarıda solaktır o köyün yada senin gibi türkücü ha ülkücü ha solak eşittir türkücü ne farkınız varki bir birinizden alın birinizi vurun diğerinize haaa benmi ben vatanını milletini ayırmadan kürdü çerkezi lazı ile seven bir ülkücüyüm ve oyumuda 12 yıldır ak partiye ver,iyorum seçimlerdede herzaman inadına ak parti keşke her iki elimlede oyumu kullana bilsemde ikitane oy birden versem.
    Cevapla
  • ALPEREN BOZKURT 10 yıl önce Şikayet Et
    25 yıl. bu ayıpla geçen 25 yılın ne hikmetse 12 yılı AKP li yıllar...12 yıl çok manidar bi yıl (!)
    Cevapla
  • Fatih YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    HAKLARIDIR..... O araziler yüzyıldır yörüklere aittir. türkiye devleti kurulunca tapusunu vermeyince araziler devletin oluyor tabiki... tapu elektrik su sonuna kadar haklarıdır... yörüklerden vatan haini değil vatanseverler cıkar... devletin kurulmasından bile öncedir, yörüklerin o topraklara sahip olması.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"