Kadının burnundan öyle bir şey çıktı ki...

Ordu'nun Fatsa ilçesinde nefes alamama şikayetiyle hastaneye giden bir kadın doktorları şaşkına çevirdi.

Kadının  burnundan öyle bir şey çıktı ki...
Kadının burnundan öyle bir şey çıktı ki...
GİRİŞ 15.02.2014 14:39 GÜNCELLEME 15.02.2014 14:46

29 yaşındaki Melahat Kanca'nın burnundan çıkan taşa dönüşmüş tespih tanesi doktorları bile şaşırttı.

Özel bir hastanede nefes alamama şikayetiyle muayene olan Melehat Kanca'nın burnunda bir taş(rinolit) olduğu tespit edildi ve başarılı bir operasyonla alındı. Asıl gerçek operasyon sonrası anlaşıldı. Hastanın burnundan çıkan taşın aslında bir tespih tanesi olduğu ve zaman içerisinde rinolite yani burun taşına dönüştüğü öğrenildi.

20-25 YILDA TAŞLAŞMIŞ

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Abdullah Küçük konuyla ilgili, "Muhtemelen çocukluğunda burna kaçmış tespih tanesi yaklaşık 20-25 yıl içerisinde bu hale gelmiştir, Rinolithiasis, burun boşluğunda rastlanılan mineralleşmiş bir kitlenin (rinolit), yabancı cisim belirtileriyle oluşturduğu klinik tabloya verilen isimdir'' dedi.

''BURNUMA NE ZAMAN KAÇTI BİLMİYORUM''

Mini operasyonla sağlığına kavuşan Melahat Kanca ise, "Benim için sürpriz oldu. Tespih tanesinin burnuma ne zaman kaçtığını bilmiyorum ama sanırım çocukluğumda oldu. Yıllardır nefes darlığı şikayetim vardı. İlk defa kulak burun boğaz muayenesine geldim.

Hastalığımın sebebinin burnumdaki tespih tanesinden kaynaklandığı aklımın ucundan bile geçmiyordu. Babam olayı duyunca yıllar önce kaybettiği tespih tanesini sonunda bulduğunu söyleyerek esprisini de yaptı" diye konuştu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü