Bağımsız bir yaşam için pedal çevirdiler

1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Tarihi Yarımada'da bir bisiklet turu düzenledi.

Bağımsız bir yaşam için pedal çevirdiler
Bağımsız bir yaşam için pedal çevirdiler
GİRİŞ 04.03.2014 12:22 GÜNCELLEME 04.03.2014 12:22

Yeşilay'ın geleneksel hale getirdiği tur ile bu yıl da bağımlılıklardan uzak, sağlıklı bir yaşama dikkat çekildi. Her yaş grubuna açık olan turun en yaşlı üyesi ise 79 yaşındaki Ömer Erdoğan'dı. Tura anne ve babaları ile katılan 7-10 yaş grubundan çocuklar ise tüm bisikletçilerin ilgi odağı oldu.

Sepetçiler Kasrı'nda start alınan etkinliğe, yaklaşık 300 kadar bisikletli katıldı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Akif Seylan, Yeşilay'ın kuruluşunun 94. yılını kutladıklarını söyledi. Yeşilay'ın bir iyilik hareketi olduğunu vurgulayan Seylan, 4 yıldan beri Tarihi Yarımada'da bisiklet turunu gerçekleştirdiklerini belirterek "Organizasyonu Bisikletliler Derneği ile birlikte yapıyoruz. Tarihi Yarımada'yı bisikletlerle turluyoruz. Halkımızın da iltifat gösterdiği, keyifli ve güzel bir tur" diye konuştu. Seylan, Yeşilay'ın insanları bağımlılıklardan kurtarmayı amaçladığına dikkati çekerek, bağımlılıklardan kurtulmanın bir yolunun da spor olduğunu bildirdi.

Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz, "Bu temiz havada sağlıklı yaşamı simgeleyen bisikletle tarihi yarımadada tarih ve kültür turu yapıyoruz. Hem bir hobi, hem de Yeşilay'ın yaş gününü kutluyoruz. Amacımız sağlıklı yaşam için dikkat çekmek. Bunun için de bisiklet önemli bir alternatif" dedi.

2 Mart Pazar sabahı, Yeşilay Kültür Merkezi Sepetçiler Kasrı'nda toplanan bisikletliler Kasrın boğaz manzaralı Camlı Köşk'ünde verilen kahvaltının ardından start aldılar. Gülhane parkı, Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Çatladıkapı, Samatya, Yedikule'nin tarihi sokaklarından geçerek Panaroma 1453 Müzesine vardılar.

Burada verilen molada önce kumanyalar yenildi, ardından kumanyada yer alan yiyecek ve içeceklerin ambalajları türüne göre ayrılarak geri dönüşüm araçlarına verildi. Sağlıklı, bağımlılıklardan uzak ve çevresine duyarlı bisikletliler, molanın ardından Edirnekapı, Kariye Müzesi, Balat, Bulgar Kilisesi'nden geçerek başlangıç noktasına geri döndüler. Bisikletlileri Balat'ta Yeşilay gönüllüsü gençler bayraklarla karşıladı. Sepetçiler Kasrı'na varışın ardından bisiklet turuna katılanlar arasında yapılan kura ile 3 kişiye bisiklet hediye edildi.
Yeşilay Haftası'nda dikkat çekici programlar var.

1920 yılında kurulan Türkiye'nin en köklü kuruluşu Yeşilay'ın kuruluş haftası olan “Yeşilay Haftası”, bu yıl da bağımlılıklar konusunda kamuoyunun dikkatini çekecek etkinliklere sahne olacak.

7 Mart'a kadar sürecek Yeşilay Haftası'nda “Yeşilay'ın En'leri Ödülleri”, “Yeşilay Bağımsızlık Maçı”, “Yeşilay üniversiteli gençlerle buluşuyor”, “Bağımlılık” konulu konferans ve geçmişin Yeşilaycılarını sosyal platformda buluşturacak “Yeşilay Kolu Başkanlarını Arıyor” gibi dikkat çeken, farklı programlar da yer alacak. Ayrıca “Çocuklarla Yeşilin Her Tonu” etkinliği ile de çocuklara bağımlılıklarda uzak sağlıklı yaşam mesajları verilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı