Vicdansızlar bunu da yaptı!

Sultangazi'de hırsızlar, 18 yıldır yatağa mahkum bir şekilde yaşayan bedensel engelli iki kardeşin akülü arabalarını çaldılar.

Vicdansızlar bunu da yaptı!
Vicdansızlar bunu da yaptı!
GİRİŞ 05.03.2014 10:15 GÜNCELLEME 05.03.2014 10:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kendilerini hayata bağlayan tek şey olan akülü arabalarını kaybeden kardeşler, "Allah'tan korkmayan çalar. Ama bir gün o arabaya o hırsızın da ihtiyacı olabilir" dedi.

Sultangazi'de anneleri ile birlikte yaşayan bedensel engelli kardeşlerden Hatice Şeker 26, ağabeyi Selçuk Şeker ise 28 yaşında. Ufakken her çocuk gibi arkadaşları ile koşup oynayan iki kardeş, ortaokul çağlarında yakalandıkları hastalık nedeniyle yatağa mahkum oldu. Önce Selçuk, ardından ise Hatice yatağa düştü. Hayatlarının büyük bir bölümünü tekerlekli sandalye üzerinde geçiren bedensel engelli iki kardeş Sultangazi 75'inci Yıl Mahallesi'ndeki tek göz evlerinde anneleri ile hayata tutunmaya çalıştı.

Kısa bir süre önce babalarını da kaybeden bedensel engelli kardeşlere bir darbe de hırsızlardan geldi. Bedensel engelli kardeşleri hayata bağlayan tek şey olan akülü arabaları, dün gece hırsızların hedefi oldu. Hırsızlar, 18 yıldır yatağa mahkum bir şekilde yaşayan bedensel engelli iki kardeşin Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürlüğü tarafından verilen akülü araçlarını evlerinin önünden çaldı.

Yaşadıkları onca sıkıntı ve acıya rağmen gözleri hâlâ gülebilen iki kardeş yaşananları bir sınav olarak gördüklerini söyledi. Hatice Şeker, "Yaşadığım durumu anlatamıyorum. Bu durumu yaşayan anlar" dedi.

Mahkum olduğu yatağından kameraya gülen gözlerle bakan 28 yaşındaki Selçuk Şeker ise "Allah'tan korkmayan çalar. Engelli bir insanın arabasını çalıyorlar ne diyebilirim. Babam 2 sene önce öldü. Babam gitti. Annemle yaşıyoruz. Yaşadıklarımız imtihan dünyasında bir imtihan. İmtihanımızı bu şekilde yaşıyoruz. Üstüne üstelik akülü arabamızı çaldılar. Ama bir gün o arabaya o hırsızın da ihtiyacı olabilir" diye konuştu.

10 yaşından bu yana yatağa mahkum olan çocuklarını bir an bile yalnız bırakmayan, son iki yıldır tek başına bakmaya çalışan talihsiz anne Hatice Şeker ise, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"10 yılından sonra yürüme engelli oldular. Doktorlara dolaştırdık. Skolyoz (omurganın göğüs veya bel bölgelerinde görülebilen yana doğru eğiklik) ameliyatı oldular. Ameliyattan sonra yüne yürüyemediler. 18 yıldır böyle hayatımızı devam ettiriyoruz. Yaşadıklarımız yetmiyormuş gibi çocuklarımın akülü aracını çaldılar. Sabah kalktım baktım yerinde yok. Engelli iki çocuğu aracı çalınır mı? Bu bir ihtiyarın bastonunu çalmak gibidir. Bunu yapan insan olamaz. Eşimi 2 yıl önce kaybettim. Arabaları içeriye almaya gücüm yetmiyor. Hayatımızı iyi kötü devam ettiriyorduk bu bile çok görüldü."

Akülü arabaları çalan hırsızların insan olamayacağını belirten anne Hatice Şeker, "Kendileri de böyle bir durum yaşasın bizi o zaman daha iyi anlarlar. Bir emekli maaşı ile geçiniyoruz. Başka bir gelirim yok. Çocuklarıma araç alabilecek durumum da yok. Yetkililerden hayırseverlerden el uzatmalarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • burak şişman 10 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. çalarlar..herşeyi yaparlar....ahlak yok..din desen ithal geliyo...vicdan namus haysiyet kavramlarının anlamıda değişince kıyameti beklemek değil mi en akıllı olanı????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı