Henüz 11 aylık kanserle mücadele ediyor

Denizli'de yeni doğacak bebeklerinin kontrolü için gittikleri hastanede 11 aylık ilk çocuklarının kanser olduğunu öğrenen aile yıkıldı.

Henüz 11 aylık kanserle mücadele ediyor
Henüz 11 aylık kanserle mücadele ediyor
GİRİŞ 03.04.2014 15:49 GÜNCELLEME 03.04.2014 15:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Denizli'de Uğur Akyol (35) ve Nurdane Akyol (33), 4 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Çiftin evliliklerinin ikinci yılında Buğlem adında bir kızları oldu. Buğlem 8 aylıkken çift ikinci bebek müjdesini aldı. Kontrollerde bir erkek bebeklerinin olacağını öğrenen mermer işçisi olan Uğur Akyol ve Nurdane Akyol çifti büyük mutluluk yaşadı.

Anne Nurdane Akyol kontrol için gittiği hastanede, o dönemde 11 aylık olan Buğlem'i de rutin kontrol için doktora götürdü. Tahlil ve tedavi sonucunda kanser şüphesi çıkan Buğlem, Pamukkale Üniversitesi Hemotoloji Servisi'ne nakil edildi. Yapılan kontrollerde ise Buğlem'in böbrek üstü bezlerinde kitle olduğu tespit edildi. Buğlem'e çocukluk çağı kanseri olan 'nöroblastom' teşhisi konuldu.

"UMUDUMU YİTİRMEDİM"

Buğlem'in hastalığını öğrenince yıkıldıklarını anlatan baba Uğur Akyol, "Teşhis konulduğu zaman yaşadığım üzüntü anlatılmaz. PAÜ Hastanesi'nde hocalarımız Buğlem'le çok ilgilendi. Tedavi sonrası tahlil sonuçlarını bekliyorduk. Oğlum Hulusi Berk dünyaya geldiği gün, üniversiteden haber geldi. İlk tedavide sonuç alınamamış. Tabii ki oğlumun doğduğu gün böyle bir şeyle karşılaşmak beni allak bullak etti. Yeni tahliller sonrası ikinci tedavi sürecinin başlayacağı söylendi. İlaçlar fazla tesir etmedi. Biz yine de umutluyduk. Bu tedavide sonuç vermezse, tedavilerin devam edeceğini ancak 4-5 aylık ömrü olabileceğini de öğrendim. İkinci çocuğumun doğacağı günlerde ilk çocuğumun ilk tedaviye cevap vermediğini öğrendim. Umudumu yitirmedim. Kızımın bu kötü günleri atlatacağına inanıyorum" dedi.

Nurdane Akyol ise çok zor günler geçirdiklerini belirterek, "İkinci çocuğumun doğumu için yattığım hastaneden bir an önce çıkmak istedim. Eve geldiğimizde sevinçten çok üzüntü vardı. Çok günler geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Oğlumun sevincini hiç yaşayamadım. Doğum acılarım ise duyduğum haber karşısında hiçbir şeydi. Tek isteğim çocuğumun iyileşmesi" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • fuat koçer 9 yıl önce Şikayet Et
    .... ALLAH yardımcınız olsun. ALLAH şifa verir inşallah. ondan asla umunuzu kesmeyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?