Evine eşyaları ancak vinçle çıkartıyor

Zonguldak'ta evlerinin önüne yol yapılmayan emekli madenci, ikametgahına tüp, kömür, çimento, çakıl, kum ve odun taşımakta zorlanınca vinç sistemi kurdu.

Evine eşyaları ancak vinçle çıkartıyor
Evine eşyaları ancak vinçle çıkartıyor
GİRİŞ 10.04.2014 12:33 GÜNCELLEME 10.04.2014 12:33

Asma Mahallesi'nde ikamet eden İrfan Elvir (64), yaklaşık 20 yıldır evlerinin önüne belediye tarafından yol yapılmadığı, dik yokuş ve merdivenler nedeniyle yük taşımakta zorlandığı için taşıma sistemi kurmaya karar verdi.

İnşaatlarda kullanılan vinçlerden birini ana yoldan 85 metre yüksekteki bahçesine yerleştiren Elvir, elektrik enerjisiyle çalışan sistem sayesinde yüklerini zorlanmadan taşıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) emekli Elvir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vince bağlı halata monte ettiği demir kafesle kendisinin yanı sıra komşularının tüp, kömür, odun, bavul ve alışveriş poşetleri gibi yükleri taşıdığını söyledi.

Evlerine ulaşımı sağlayacak yol olmadığını ifade eden Elvir, şöyle konuştu:

"Belediyeden aldığımız hizmet ve kendi imkanımız da yok. Yıllardır belediye başkanlarımız buraya geldi, bakıp gitti. Yaklaşık 20 yıldır yol yapılması için bekliyoruz. Bize buranın çıkmaz sokak ve şahsa ait olduğu söyleniyor. Bu vinç sisteminden 6 ev yararlanıyor. Aynı yamaçta ikinci vinç sistemi daha var. Kurduğum sistem daha fazla hizmet götürüyor. Demir kafesle tüp, kömür, çimento, çakıl, kum ve odun taşıyoruz."

TTK'da mekanik tecrübe kazandığını anlatan Elvir, "Mekanik konularda bilgim olduğu için bu işlere yatkınım. Bu işi bildiğim için vinç sistemini planlayarak yaptım. Bindiğim zaman karşıya geçmek istesem geçerim. Yaklaşık 300 kilogram yük taşıyabiliyorum. Malzeme çekecek yolumuz olmadığı için bunu yaptık. Patika yolumuz var. Buradan aşağı iniyoruz. Dereyi geçiyoruz ve yukarı çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı