Bakandan sonra oğlu da zeybek oynadı

Denizli'deki Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin açılış töreninde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 4 çocuğundan en küçüğü olan ilkokul öğrencisi 6 yaşındaki Efe Zeybekci, babası gibi zeybek oynadı.

Bakandan sonra oğlu da zeybek oynadı
Bakandan sonra oğlu da zeybek oynadı
GİRİŞ 14.04.2014 14:14 GÜNCELLEME 14.04.2014 14:14

Valilik önünden başlayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği korteji, Denizli Belediyesi'nde son buldu. Korteje katılan çocuklar, belediye bandosu eşliğinde yürüdü. Ardından Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen törene geçildi. 

Ekonomi Başkanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, diğer protokol üyeleri ve öğrenciler törene katıldı.

Açılış, Bakan Zeybekci'nin oğlu Efe Zeybekci'nin öğrenim gördüğü Doğan Demircioğlu İlkokulu'nun halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Ekipte yer alan birinci sınıf öğrencisi Efe Zeybekci, geleneksel gelin alma oyununda damadı canlandırdı. Minik Zeybekci, meydanda, yerel seçimlerde partisinin başarılı olmasının ardından babasının yaptığı gibi zeybek oynadı, alkış aldı. Özellikle annesi Ayşen Zeybekci oğlunu gururla izledi, oyundan sonra tebrik etti.

Törende daha sonra geleneksel çocuk oyunları, öğrenciler tarafından oynandı. Şenlik kapsamında mendil kapmaca, birdirbir, seksek gibi çocuk oyunlarının etkinlik kapsamında okullarda oynanacağı belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir