Atla yük taşıyarak 14 çocuk büyüttü

Zonguldak'ta 1979'da maden ocağında geçirdiği iş kazasının ardından malülen emekliye ayrılan 75 yaşındaki Sadullah Sivri'nin ibretlik bir hayat öyküsü var.

Atla yük taşıyarak 14 çocuk büyüttü
Atla yük taşıyarak 14 çocuk büyüttü
GİRİŞ 14.04.2014 16:49 GÜNCELLEME 14.04.2014 16:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Maden işçisi Sadullah Sivri, Türkiye Taşkömürü Kurumu Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında çalışırken emekliliğine 1 yıl kala 1979'da yakınında patlayan dinamit nedeniyle duyma yetisini kaybetti. Malülen emekliye ayrılan Sivri, 14 çocuğunu büyütebilmek için gençlik yıllarından bu yana boş zamanlarında yaptığı atla yük taşıma işine ağırlık verdi.

Sadullah Sivri, kentin araçla çıkılamayan engebeli bölgelerindeki evlere atlarıyla çimento, kum, çakıl, kiremit, un gibi yükler taşıyarak çocuklarını büyüttü. Çocuklarından birisi 10 yıl önce maden ocağında geçirdiği iş kazasında ölen Sivri, diğer çocuklarının bazılarının evlenmesi, bazılarının da il dışında çalışmasına rağmen yük taşımacılığına devam ediyor. Eşi ile yalnız yaşayan Sadullah Sivri, ilelemiş yaşına rağmen çalışma azmiyle çevresine örnek oluyor.

Sadullah Sivri, teknolojinin gelişmesi nedeniyle eskisi kadar iş çıkmadığını, ancak arka mahallelerde az da olsa yük taşıyarak çalışmaya devam ettiğini söyledi. Yük taşıma işinde bugüne kadar 12 at kullandığını, şimdi 2 atla çalıştığını belirten Sivri, şöyle konuştu:

"Atlarla ne iş olursa yapıyorum. Evlere yük taşıyorum. Ben evimin bütçesine böyle katkıda bulunuyorum. İş artık eskisi gibi yok. Yakın zamana kadar 4 atım vardı. İşler iyice azalınca 2'sini sattım. Atları çok seviyorum. Onlara gözüm gibi bakıyorum. Çocuklarımı bunlarla büyüttüm. Şimdi hepsi dağıldı. Kimisi evlendi, kimisi başka şehirlerde çalışıyor. Onlardan beklentim yok. Ben böyle mutluyum. Gücüm olduğu sürece çalışmaya devam edeceğim."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • NAİL ERDOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. Helal olsun ekmeğini taştan çıkarmak diye buna denir.Haram mal mülk ile saltanat sürenlere kul hakkı yiyenlere ibret olsun.Azıcık aşım kaygısız başım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!