Minik Yakup'a ilik bulundu ama çaresizce bekliyor

Adana'da 3 aylıkken kanser tanısı konulan 5 yaşındaki çocuğa ABD'den ilik bulundu. Nakilden sonra en az 6 ay hastaneye yakın bir yerde steril bir evde kalması istenen çocuğun babası, Antalya'ya gidecek yol paralarının bile olmadığını belirterek yardım istedi.

Minik Yakup'a ilik bulundu ama çaresizce bekliyor
Minik Yakup'a ilik bulundu ama çaresizce bekliyor
GİRİŞ 19.04.2014 10:07 GÜNCELLEME 19.04.2014 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

5 yaşındaki Yakup Akbalık, inşaat işçisi Nurettin (40) ile ev hanımı olan Şükran Akbalık'ın (27) ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Sürekli rahatsızlandığı için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürülen çocukta yumurta, süt alerjisi çıktı bu nedenle 3 yaşına kadar ne yumurta yiyebildi ne de süt içebildi. Yakup 2 aylıkken yakalandığı tüberküloz hastalığını atlattıktan sonra bir türlü sağlık sorunları bitmeyince yeni tetkikler yapıldı. Çocuğun ilik kanseri olduğu anlaşılınca gerekli yerlere başvurularak ilik nakli için beklenmeye başlandı. Bu sırada rahatsızlığından dolayı çocuğun gözleri şaşı oldu, beyin kanaması geçirdi. Yakup, hastanede yapılan müdahale ile Akbalık hayata döndürüldü.

Aile 5 yıldır hastane hastane gezdirdiği çocuğuna mutlu habere geçtiğimiz günlerde aldı. Antalya Medical Park Hatanesi'nden baba Akbalık'a ABD'den uygun ilik bulunduğu haberi verildi. Bunun üzerine çok sevinen baba Antalya'ya çağrıldı ancak otobüsle seyahat etmesi tıbben mümkün olmayan Yakup'un Antalya'ya gidecek bilet parası bile yoktu. Baba Akbalık hemen Seyhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu. Bunun üzerine devlet Akbalık ailesinin bilet parası karşılandı. Antalya'ya giden baba oğul burada ilikle ilgili tetkikler yaptırdı. Yapılan tetkiklerde gelen iliğin Akbalık'ya yüzde 100 uyduğu belirlendi. Doktorlar, babaya nakilin 7 Mayıs 2014 günü yapılacağını, nakilden sonra da yaklaşık 6 ay hastaneye yakın tutacakları steril bir evde kalmaları gerektiğini söyledi. Akbalık Antalya'dan oğluyla birlikte memleketi Adana'ya döndü ancak 7 Mayıs'ta Antalya'ya gidecek ne parası ne de orada 6 ay kalabilecek parası var.

"BAŞBAKANIMDAN, CUMHURBAŞKANIMDAN, HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYORUM"

Akbalık, oğluna 5 yıl sonra devletin sayesinde ABD'den ilik bulunduğunu ancak kendisinin Adana'dan, Antalya'ya gidecek parası olmadığını belirterek, "Oğluma uygun ilik bulunduğunda çok sevindim, çok mutlu oldum. 7 Mayıs 2014'te nakil yapılacak. Oğlum 45 gün hastanede kalacak. Daha sonra da 6 ay boyunca Antalya'da temiz bir evde kalmamız gerekiyor. Hastane oğlumun hastaneye yakın bir evde kalması gerektiğini, aksi taktirde bir rahatsızlanmada naklin bir işe yaramayacağını söyledi. Ben Antalya'da sordum, hastanenin orada ev kiraları en az bin lira. Benim bırakın ayda bin lira vermeyi Antalya'ya gidecek bilet param yok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Hayırseverlerden, Başbakanım ve Cumhurbaşkanımdan yardım istiyorum. Ben iş bulursam inşaatlarda çalışan bir kişiyim. Oraya gidersem 6 ay boyunca çalışamayacağım. Bu durumda ne yapacağım bilemiyorum" diye konuştu.

YARDIM BEKLİYOR

Akbalık, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile görüşüp yardım talebinde bulunduğunu, Vali Coş'un kendisiyle ilgilenip Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ile görüştüğünü belirterek, "Vali Öztürk, Antalya'ya gelmem halinde yardımcı olacağını söyledi ancak Antalya'da 6 ay kalıp hiç çalışamayacağım ve aylık bin lira kira vereceğim. Bunun için ciddi anlamda desteğe ihtiyacım var. Ben çalıştığım zaman günde 50 liram var, çalışmadığım zaman cebimde hiç param yok. Bu nedenle hayırseverlerden de yardım bekliyorum" dedi.

Anne Şükran Akbalık ise ilik bulunduğu için çok mutlu olduklarını ancak nakil yaptırmaya maddi imkanlarının yetersiz olduğunu belirterek yardım istedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • aydın yeni 9 yıl önce Şikayet Et
    Boşa beklersiniz.. başlıkta dediğim gibi boşa beklersiniz.siz antalyaya gidecek yol parası yok diyedurun millet size lazım olan para kadar meyhanede tabak kırsın dostuna araba takı alsın,biraz merhamet var dediğimiz islamcı zenginler arabalarının modellerini yükseltsinler.yani hemşerim inşallah böyle haber olduktan sonra belki siz bulursunuzda ya haberlere konu olamayıp çaresizce yitip giden canlar olmadı mı o yüzden bu başlığı attım.geçmiş olsun allah şifa ve imkanda verir inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı