82 yaşındaki kadın 64 yıl sonra evini görünce...

İstanbul'da yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşı 82 yaşındaki Verjin Sarı, doğduğu ve gençlik yıllarına kadar kaldığı Sinop'a 64 sonra gelince duygulandı.

82 yaşındaki kadın 64 yıl sonra evini görünce...
82 yaşındaki kadın 64 yıl sonra evini görünce...
GİRİŞ 28.04.2014 13:35 GÜNCELLEME 28.04.2014 13:35

Kızı Arşo, damadı Vartan ve torunu Kami Balmumciyan ile Sinop'a gelen Verjin Sarı, doğduğu Lala Karagöl köyünün ardından Sinop'ta okuduğu okulu ziyaret etti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binası olarak kullanılan okulunu ziyaretinde Sarı, AA muhabirine duygularını şöyle anlattı:

"1939-1945 tarihleri arasında şimdiki İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait binada bulunan ilkokulda okudum. Muzaffer isminde bir öğretmenim ve Şükran isimli bir arkadaşım vardı. Okulda ip atlar, merdivenlerde ders çalışırdık. Yıllar sonra okulumda bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum. Yaşadığım anılarım gözümün önüne geldi. Çok duygulandım."

Doğduğu yeri görmek için de Lala Karagöl köyüne gittiğini belirten Sarı, "1932 yılında bu köyde doğdum. Babam Haçik Bahar, Lala köyünde baytarlık yapıyordu. Köyde kısa bir süre kaldıktan sonra ben bebekken ailece İstanbul'a gittik.

Beş yaşımda babamı kaybettikten sonra annem ve 2 kardeşimle Sinop'ta bulunan aile büyüklerimizin yanına döndük. Burada yıllarca kaldık. Daha sonra 18 yaşında tekrar İstanbul'a taşındık. Bir süre dikiş atölyesinde çalıştım. Evde terzilik yaptım. Evlendim, 3 çocuğum ve 5 torunum oldu. 1950 yılında ayrıldığım Sinop'a bir daha gelemedim" dedi.

Doğduğu evi görünce çok heyecanlandığını dile getiren Sarı, şöyle devam etti:

"Her şey çok değişmiş. Evimi görünce çok heyecanlandım. Doğduğum evde şimdi bir aile oturuyor. Bizim akrabalar da yıllar önce göç edince evi onlara bırakmışlar. Onlarla bir süre sohbet ettik ve tüm akrabalarımızı tanıdıklarını söylediler. Sinop'ta hiç akrabam kalmadı. Yıllardır Sinop'a gelmeyi çok istiyordum ancak bugüne nasip oldu. Çok mutluyum, anılarım gözümün önüne geldi. O kadar mutlu oldum ki konuşamıyorum."

Kışın İstanbul'da kızının yanında, yazın İzmir'de oğlunun yanında kaldığını belirten Verjin Sarı, Sinop'a tekrar gelmeyi çok istediğini söyledi.

Sarı'nın kızı Arşo Balmumciyan, annesinin doğduğu büyüdüğü yerleri görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini, duygulu anlar yaşadıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!