Ustalarından Guinness'a 3 ton 333 cm'lik çömlek

Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık köyündeki çömlek ustaları, Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek büyüklükte bir küp yaptı. Küpün ağırlığı 3 ton, uzunluğu ise 3 metre 33 santimetre.

Ustalarından Guinness'a 3 ton 333 cm'lik çömlek
Ustalarından Guinness'a 3 ton 333 cm'lik çömlek
GİRİŞ 05.05.2014 14:43 GÜNCELLEME 05.05.2014 14:43

Kınık köyündeki çömlek ustaları 3 ton ağırlığındaki 3 metre 33 santimetre yüksekliğindeki tek parça el yapımı küp için Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için müracaat ettiler. Çömlekçiler, ağırlığından ve hassaslığından dolayı köy meydanına taşıyamadıkları küp için yetkililerden yardım bekliyorlar. Kınık köy halkından Cihan Baş, yapımı bir ay süren tek parça el yapımı küpün yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. Baş, “Bu küpün yapımında en büyük emeğin Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi olan Ergün Arda hocamızdır. Kendisi zamanında burada stajını yapıtığı, belli bir konuma ve kariyere geldikten sonra köyümüze manevi borcunu ödemek için köyümüz ustaları ile beraber bu çömleğin yapımında çalıştı. Bu küpü halen bulunduğu yerde yapmaya başladık ve bitirdik. Türkiye'de tek parça yapılmış en büyük küp olduğunu Guinness Rekorlar Kitabı'na müracaatının yapıldığını biliyorum. Bu işin takipçisi Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi olan Ergün Arda hocamızdır. Bu konu hakkında bir sıkıntımız var. Biz elimizden gelen imkanlar ile küpü bu hale getirdik. Ancak uygun olmayan bir yerde bulunduğu için dışında çatlaklar meydana geldi. Bunu tamir etmemiz mümkündür. Büyüklerimizden köyümüzü bu alanda turizme açmak için destek bekliyoruz. Umarız Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı bu görüntüleri inşallah izler. Şenlik alanında teşhir etmek istediğimiz bu küpün taşınmasında destek olursa çok sevinirim. Başkan Yağcı, bu küpün yapım aşamasında ve her konuda bize manevi destek verdi. Bu konuda da bize yardımcı olmasını bekliyoruz “ dedi.

Kınık köyündeki çömlek ustalarından Osman Menteş ise, 3 metre 33 santim uzunluğundaki ve 3 ton ağırlığındaki küpü yapmış olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Menteş, “Küp, 3 ton çamur, firit, saman ve buna benzer katkılar konularak yapıldı. Hiçbir birleşim yok tek parça halinde yapıldı. Bu küpün şenlik alanına taşınması için gerekli yardımları bekliyoruz “ dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim