Niğde'de Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı kutlandı

Niğde'de Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı, İl Kültür Müdürlüğü tarafından Niğde Hacı Zekiye Arslan Lisesi bahçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Niğde'de Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı kutlandı
Niğde'de Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı kutlandı
GİRİŞ 06.05.2014 13:47 GÜNCELLEME 06.05.2014 13:47

Niğde Kültür Müdür vekili Ergun Uzun, Baharın başlangıcı, bereket ve bolluğa adım günü olduğunu söyledi.

Hacı Zekiye Arslan Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliklere Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Askerlik Şube Başkanı Albay Kadir Okyay, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Ergun Uzun bir konuşma yaptı. Uzun konuşmasında, bugünün Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluşup darda kalanlara yardım ettikleri gün olduğunu söyleyerek, “Bugün Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluşup darda kalanlara yardım ettikleri gündür. 6 Mayıs aynı zamanda Baharın başlangıcı, bereket ve bolluğa adım günüdür. Bugünün oluşu ile ilgili birçok rivayet vardır. Bu rivayetler sadece Türkiye'de değil İran, Irak ve Türkiye Cumhuriyetlerinde de bilinir ve kutlanır. 6 Mayısta her yıl yeniden doğuş, tazelenme, ölümsüzlük ve bereket dilekleriyle bu günü kutlarız” dedi.

Konuşma sonrasında etkinlikler çerçevesinde öğrencilerin hazırladığı halat çekme yarışması, çuval yarışı ve yumurta yarışı birbirinden ilginç görüntülere sahne oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Program sonrasında öğrencilere Niğde Belediyesi tarafından et ve pilav ikram edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?