Asker olabilmek için 5 ayda 55 kilogram zayıfladı

Ceyhan ilçesinde askeri okul sınavlarına girmek isteyen kişi, 5 ayda 55 kilogram zayıfladı.

Asker olabilmek için 5 ayda 55 kilogram zayıfladı
Asker olabilmek için 5 ayda 55 kilogram zayıfladı
GİRİŞ 11.05.2014 11:05 GÜNCELLEME 11.05.2014 11:05

Çocukluğundan beri obezite hastası olan Mustafa Yalçınkaya (19), astsubay olabilmek için askeri okul sınavlarına girmeye karar verdi. Aşırı kilosu nedeniyle sınava alınmayan Yalçınkaya, 5 ay önce spora başladı.

Sınavına girebilmesi için 135 kilogramdan 80 kilograma düşmesi gereken Yalçınkaya, Ceyhan Öğretmenevi'ndeki spor salonunda, beden eğitimi öğretmeni Orhan Doğanay'ın kontrolünde 5 ayda 55 kilogram verdi.

Yalçınkaya, AA muhabirine, çocukluğundan beri obezite hastası olduğunu ve bu yüzden çevresinden dışlandığını belirtti.

Mahallede, dershanede ve okulda arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini dile getiren Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar hiç kız arkadaşım olmadı. Kilolu olduğum için arkadaşlık tekliflerimden hep ret cevabı aldım. Geleceğim önemli olduğu için astsubaylık sınavlarına girmeye karar verdim. İstenilen şartlara sahip olmak ve fazla kilolardan kurtulmak için spor yapmaya karar verdim. Kimseye aldırış etmeden, herkesten uzak durarak, spor salonunda hocam Orhan Doğanay'a zayıflamak istediğimi ve hedefimi anlattım. Gece, gündüz demeden sağlığıma uygun diyetlere uyup, spor yapmaya başladım. İlk ayda kilo verdiğimi gördüm ve çok şaşırdım çünkü buna inanmıyorduma ma hocamın sayesinde güvenim geldi ve sporu sürdürdüm, 5 ayda 55 kilogram zayıfladım."

Astsubaylık sınavlarına girecek olmanın mutluluğunu yaşadığını vugrulayan Yalçınkaya, başarılı olamadığı takdirde vatani görevini yerine getirmek için askere gideceğini kaydetti.

Beden eğitimi öğretmeni Orhan Doğanay da Mustafa Yalçınkaya'nın, zayıflama azmi ve gelecekle ilgili planlarını gerçekleştirme adına verdiği gayretin herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki