Polisten camide uyuşturucu vaazı

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri Harran Camii'nde cuma namazı öncesi uyuşturucunun zararlarını anlattı.

Polisten camide uyuşturucu vaazı
Polisten camide uyuşturucu vaazı
GİRİŞ 23.05.2014 13:36 GÜNCELLEME 23.05.2014 13:36

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'dan sonra Türkiye'de uyuşturucu kullanımında ikinci sırada olan Adana'da bağımlılık oranını düşürmek için harekete geçti. Polis okullarda uyuşturucunun zararlarını anlattıktan sonra bu kez de proje kapsamında camilerde uyuşturucunun zararlarını anlatmaya başladı. Şubede görevli polis memuru Ferdi Kuyucu, Harran Camii'nde cuma namazından önce cami imamı vaaz verdikten sonra slayt gösterisiyle uyuşturucunun zararlarını anlattı.

Adana'nın İstanbul'dan sonra Türkiye'de uyuşturucu kullanımında ikinci sırada olduğunu belirten Kuyucu, "Uyuşturucuya gençler, arkadaş ortamında meraktan başlıyor. Uyuşturucu alındığı sırada keyif veriyor ancak daha sonra vücutta çok büyük hasarlara neden oluyor. Ayrıcı uyuşturucu bir kez kullandığınız zaman bağımlı hale geliyorsunuz. Daha sonra daha fazla kullanmak zorunda kalıp, ya bir boş arazide ya da cami tuvaletinde aşırı doz uyuşturucu kullanmaktan gençlerimiz ölüyor. İşte bunların önüne geçmek için biz camide size uyuşturucunun zararlarını anlatıyoruz. Uyuşturucu kullanan insanlar hiçbir yerde çalışamadığı gibi sağlık yönünden de büyük sıkıntılar yaşar" dedi.

Kendilerinin şuan itibarıyla Adana'da bin bağımlı ile görüştüklerini bunların 150 tanesini tedavi ettirdiklerini anlatan Kuyucu, "Uyuşturucu bağımlısı olmamanın en iyi yolu uyuşturucuya bulaşmamak. Çünkü bir kez kullandığın zaman bağımlı oluyorsun. Bunun için geçlerin arkadaş ortamını iyi seçmeli. Sigara kullanan gençler başkasının verdiği sigarayı kullanmamalı. Çünkü bu sigaranın içine uyuşturucu konulabiliyor. Arkadaşı uyuşturucu kullanıyorsa ondan uzak durmalı" diye konuştu.

Camiye gelen cemaat ise polisin uyuşturucunun zararlarını anlatmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, "Mahallede uyuşturucu kullanımı ve satımı çok yüksek. Mahallede 13 yaşından 50 yaşına kadar yüzde 70 uyuşturucu kullanıyor. Bunun önüne kimse geçemiyor. Uyuşturucu mahallede çok tehlikeli boyutlara geldi. Polisin bu çalışması belki biraz önlem olur" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!