Ayakkabı boyayarak çocuklarını okutuyor

Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde ayakkabı boyayarak geçimini sağlayan 60 yaşındaki Sevim Koçak, elde ettiği gelirle iki çocuğunu okutuyor.

Ayakkabı boyayarak çocuklarını okutuyor
Ayakkabı boyayarak çocuklarını okutuyor
GİRİŞ 02.06.2014 11:56 GÜNCELLEME 02.06.2014 11:56

İlçede 10 yıl birlikte ayakkabı boyacağılığı yapan eşini 5 yıl önce kaybettikten sonra yalnız yaşayan Koçak, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ayakkabı tezgahını her gün açarak elde ettiği gelirle hem kendi hayatını devam ettiriyor hem de iki kızının eğitim masraflarını karşılıyor. 

Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayakkabı boyamayı eşinden öğrendiğini ve 15 yıldır bu işi devam ettirdiğini söyledi.

İlçede bir boyacının daha bulunduğunu belirten Koçak, "Eşim 5 yıl önce öldükten sonra hayat şartlarımız zorlaştı. Çocuklarımı okutmam ve hayatımızı kazanmam gerekiyordu. Eşimden devraldım ayakkabı boyacılığı işini. İki kızım var. Büyük kızım geçtiğimiz yıl üniversiteyi bitirdi.

Onun eğitim giderlerini bu işten kazandığım parayla karşıladım. Şimdi öğretmen oldu. Ancak atanamadığı için KPSS sınavına tekrar girecek. Bu nedenle dershaneye gidiyor. Dershane masraflarını ben karşılıyorum. Küçük kızım ise Ankara'da hemşirelik lisesinde okuyor. Onun masraflarını da ben karşılıyorum" diye konuştu.

"Çocuklarım meslek sahibi olana kadar devam edeceğim"

Anne Koçak, çocukları için her şeyi yapabileceğini belirterek, "İkisinin de okuyup meslek sahibi olmasını çok istiyordum. Çocuklarım meslek sahibi olana kadar ayakkabı boyacılığı yapmaya devam edeceğim. Onlar mesleğine kavuştuktan sonra ben de bu işi yapmayı bırakırım" ifadesini kullandı.

İlçedeki diğer boyacının erkek olduğunu anlatan Koçak, rakibinin erkek olması nedeniyle daha rahat gezerek erkeklerin yanına gidip "boyayabilir miyim " diye sorduğunu kaydetti.

Koçak, bunu yapamadığı için daha az iş yaptığını dile getirerek, "Günde birkaç ayakkabı boyayabiliyorum. Bazı insanlar tezgahıma geldiğinde kadın olduğumu görünce şaşırıyor. Ben bu işi yapmaktan asla utanmıyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı