İşitme engelli kardeşler engel tanımıyor

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Nebiler Köyü'nde yaşayan işitme engelli Engin kardeşler, engellerine aldırmadan esnaflığa soyundu.

GİRİŞ 05.06.2014 11:34 GÜNCELLEME 05.06.2014 17:33

Köy kahvehanesini işleten iki kardeş, müşterileriyle rahatlıkla iletişim kuruyor. Mustafa Engin (27) ve Halil Engin (25) kardeşler Nebiler Köyü'ndeki köy kahvehanesini işleterek geçimlerini sürdürüyor.

Doğuştan işitme engeli bulunan iki kardeş, ekmek tekneleri kahvehaneye gelen köylülerle işaret dili veya dudak okuyarak anlaşıyor. Bayramiç İlçesi'ne 17 kilometre uzaklıktaki Nebiler Köyü'nde yaşayan Mustafa ve Halil Engin kardeşler, evli ve birer çocuk sahibi.

Aynı kahvehaneyi daha önce görme engelli Alaaddin ve Selahattin Özer kardeşlerin çalıştırdığını hatırlatan köyün yerlisi Şerafettin Eken, bu tesadüf karşısındaki şaşkınlığını gizlemeyerek Çalışkan ve hırslı kardeşlerimizi taktir ediyoruz.

2 yıldır hiçbir sıkıntı yaşamadan ailelerini geçindiriyorlar. Çalışkan ve dürüst kişilikleri ile bütün köylülerin takdirini topladılar. Engelli olmalarına karşın çok sempatik ve neşeli bir yapıya sahipler diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye