Minik balerinin isyanı! Geceye damga vurdu

Sahnede utanan minik balerin sahnede yaptıkları ile herkesi güldürdü.

GİRİŞ 11.06.2014 10:49 GÜNCELLEME 11.06.2014 12:32

Muğla’nın Milas ilçesinde düzenlenen sahneye çıkan bale grubundaki minik balerin, alkışlardan utanınca geceye damgasını vurdu. Gözyaşlarına boğulan ve tüm çabalara rağmen gösterisine başlamayan minik öğrenci, üzerindekileri fırlatıp sahneden ayrıldı.

Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle 7-8 Haziran’a ertelenen 3. Kültür Festivali yine renkli görüntülerle başladı. Kent merkezinde atılan turun ardından Atapark’a gelen yürüyüş korteji ve parkta toplanan kalabalığa konuk Sırbistan Halk Dansları Topluluğu muhteşem bir gösteri sundu. Aynı ekip, Amfi Tiyatro’da bir kez daha gösteriyi yinelerken, tiyatroyu hınca hınç dolduran Milaslılardan büyük alkış aldı. Festivale Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Belediye Meclis Üyesi Kasım Özkan ve Milaslıların büyük ilgi gösterdi.

Etkinliğin açılışında konuşan MİFAD Başkanı Emrah Mergen, festival anlayışımıza yeni bir boyut kazandırılacağını ve buna da MİFAD’ın öncülük yapacağını söyledi. Mergen; “İkinci yılımızda, 3’ncü festivalimizi düzenliyoruz. Festivaller, toplum barışının, birlik ve beraberliğin sağlandığı, güçlendirildiği etkinliklerdir. MİFAD olarak biz geçen yıl birkaç değişik Avrupa ülkesindeki festivallere katıldık ve gördük ki bölge halkı birebir festivalin içinde… Biz de ise halk, sadece izleyici pozisyonunda. İşte bu anlayışı değiştirmede öncü olacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren de sizleri festival programının içine dahil edecek, coşkuyu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

GECEYE MİNİK CİMCİME DAMGA VURDU

Festival programının ilk günü akşamında, Amfi Tiyatro’yu dolduran Milaslılar, minik balerinlerin muhteşem gösterilerine tanıklık etti. Yaş grupları içindeki en küçük grup olan ve “Cimcimeler” olarak adlandırılan bale grubun gösterisi ise, uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir olaya imza attı. Minik cimcimelerden 4 yaşındaki Ayfer Purma, daha programın başında huysuzluk yaptı. Gösteriye katılmak istemedi. Eğitmen ve görevlilerin zorlamasıyla alana gelen minik Ayfer, yapacağını yaptı adeta gösteriyi protesto eder gibi üzerindeki aksesuarları yere fırlatıp alandan koşarak ayrıldı. Minik Ayfer’in bu hareketi amfi tiyatroyu dolduran tüm Milaslıları kahkahaya boğarken, sahneden ayrılan minik öğrenci dakikalarca alkışlandı.

Farklı yaş gruplarından bale, jimnastik ve dans gösterileriyle devam eden programın en ilginç bölümlerinden biri ise bir zeybek ile bir balerinin ortaklaşa sunduğu farklı bir koreografi, izleyicilerden büyük alkış aldı.

BALEYİ ÇOK SEVİYORUM

Dedesi İbrahim Purma ve Babası Mehmet Can Purma ile kameramızın karşısına geçen minik Ayfer heyecanla sorularımıza cevap verdi. Baleyi çok sevdiğini söyleyen Ayfer, “Mutluydum ondan oynamadım” dedi.

Dede İbrahim Purma, “Ben ondan fazla heyecanlandım. Bir anda tacını üstündeki kıyafetini attı isyan etti biz neden isyan ettiğini anlayamadık. Kalabalığı görünce korktu herhalde” derken, baba Mehmet Can Purma ise, şunları söyledi: “Baleye 2 aydır gidiyor. Seviyor baleyi. Yine yollamayı düşünüyorum. O gece bizleri göremeyince heyecanlanıp korktu sanırım” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler