Seyirciler kıyılan nikahı tiyatro sanınca

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tiyatro oyuncusu çift, nikahlarını tiyatro oyununun içerisinde kıydırınca olanlar oldu.

Seyirciler kıyılan nikahı tiyatro sanınca
Seyirciler kıyılan nikahı tiyatro sanınca
GİRİŞ 11.06.2014 13:36 GÜNCELLEME 11.06.2014 13:36

Tiyatroyu izlemeye gelen seyirciler kıyılan gerçek nikahı oyun zannedip izledi.

Ereğli ilçesinde Ali ve Sibel Büyükarslan çifti ilginç bir nikah töreni gerçekleştirdi. Tiyatro oyuncusu gençler, Ereğli Belediyesi’nden gün alarak nikahlarını tiyatroda kıydırmak istediklerini söyledi.

Ereğli ilçesinde sahneye konulan Yalancı isimli tiyatro oyununda oynayan Ali ve Sibel Büyükarslan çifti, oyunun sonunda nikah törenlerini gerçekleştirdi. Tiyatroyu izlemeye gelen seyirciler nikahı önce oyun sandı, ardından nikahın gerçek olduğu açıklanınca büyük mutluluk yaşayıp genç çifti ayakta alkışladı. Nikah sırasında salonda yapılan espriler nikah memuruna da zor anlar yaşattı.

Bartın’da çalışırken festival nedeniyle geldiği Ereğli’yi çok sevdiğini ve tayin isteyerek ilçeye yerleştiğini anlatan Sibel Büyükarslan, Ali Büyükarslan ile de tiyatro sayesinde tanıştığını anlattı. Ereğli Belediyesi’nden nikah için gün aldıktan sonra arkadaşlarından nikahlarını tiyatroda yapmaları teklifi geldiğini belirten Sibel Büyükarslan, hayatları boyunca unutamayacakları bir anı yaşadıklarını söyledi.

Tiyatroda gerçekleşen nikaha seyircilerin inanmayıp sahneye çıkarak nikah defterine bakanlar olduğunu anlatan Ali Büyükarslan da, şöyle konuştu: “Ben ayağımı saklamakla geçirdim. 10 dakika ayağımı bulmakla uğraştılar. Güzel ve çok şahane geçti. Bol kahkahalı ve bol hayırlı bir nikah oldu.

İtirazlarımız çoktu. Nikah memuru bile ’hayatımda bu kadar hayır cevabını hiç almadım’ dedi. Arkadaşlarımız sağolsun. Güzel espiritüel geçti. Oradaki seyirci, nikahın gerçek olduğuna inanmadı. Hatta sahneye çıkıp nikah defterimize baktılar. Gerçek mi değil mi diye, bizi işletiyorlar mı diye. Olayın gerçek olduğunu görünce çok sevindiler ve bu ana tanıklık ettikleri için de çok mutlu oldular."

Genç çifte nikahlarını tiyatro oyunu içerisinde kıyılması önerisini sunan oyuncu arkadaşları Ali Ekber Kaya, internetten araştırdıklarında böyle bir nikahın Türkiye’de ilk olduğunu öğrendiklerini söyledi. Ereğli’de amatör olarak tiyatroculuk yaptıklarını ifade eden Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Biz, Ereğli’de amatör tiyatro grubuyuz. Son oyunumuzda bir değişiklik yapalım, hem de Ali ile Sibel bizim çok sevdiğimiz arkadaşlarımız. Sürpriz yapalım dedim. Aklıma o anda bir fikir geldi. Ereğli’de bir ilk yaparak nikahlarını sahnede kıyalım dedik. Bu fikrimizi yönetmenimiz ve ilgili arkadaşlarımızla görüştük. Tamam kararı alındı. Arkadaşlarımız da bu fikre tamam dedi. Bizlerde olayı taçlandırdık."

Nikahı kıyılan Ali ile Sibel Büyükarslan’ın düğün törenleri 22 Haziran 2014 tarihinde gerçekleşecek. Genç çift düğün davetiyelerini hem tiyatro hem de hukuk mesleklerine uygun bir şekilde hazırladılar.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi